ABD'de korkunç patlama! Halka sığınaklara gidin çağrısı yapıldı!

ABD’nin Texas eyaletinde yer alan bir kimyasal fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi. Bölgedeki ciddi kimyasal tehlikesi nedeniyle halka sığınaklara gitmeleri konusunda uyarı yapıldı.

GİRİŞ 08.11.2023 21:03 GÜNCELLEME 08.11.2023 21:31
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: ABD’nin Texas eyaletinde yer alan bir kimyasal fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi. Bölgedeki ciddi kimyasal tehlikesi nedeniyle halka sığınaklara gitmeleri konusunda uyarı yapıldı.

ÇOK YÜKSEK TEHLİKE İÇEREN KİMYASALLAR BULUNUYOR

Fabrikada meydana gelen patlama nedeniyle gökyüzüne çıkan devasa dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülebiliyor. Fabrikada çok yüksek tehlike içeren kimyasallar bulunduğu belirtildi.

Sound Resource Solutions tarafından yapılan açıklamada, patlamada 1 çalışanın yaralandığını belirterek, "İlk müdahale ekipleri harika bir iş çıkardı. Çok dikkatli davrandılar. Herkesin güvende olduğundan emin oldular" dedi.

YETKİLİLER BÖLGE SAKİNLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Yangın nedeniyle fabrika yakınındaki bir okul tahliye edilirken, 59 numaralı otoyol trafiğe kapatıldı. Bölge halkına evlerinde kalmaları çağrısında bulunularak, klimalarını, camlarını ve kapılarını kapatmaları istendi.

KİMYASALLARIN KANSEROJEN OLDUĞU AÇIKLANDI

Polk ilçesi Acil Durum Yönetim Ofisi ise, "Şu anda havadaki kimyasalın etkileri bilinmiyor" ifadelerini kullanarak, fabrikadaki kimyasalların kanserojen olduğunu ve göz, cilt ve solunum yolu hastalıklarına neden olabileceğini belirtti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 250
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Kurgu...ABD iran tesslerini vurmuş nedense
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    azda olsa onlardanda hele hele Texas gibi bir şehirde bir kaç kişi geberse Bush ailesi olsa daha iyi olur ve böyle fabrikalar dahada çok patlasa çok süper olur.
    Cevapla
  • Koylüokur 5 ay önce Şikayet Et
    Allahuekber.
    Cevapla
  • Aydın 5 ay önce Şikayet Et
    Sizede lanet yagacak bekleyin o kiydiginiz canlarin hesabi sizden sorulacak bir bir israil:abd hic bi farkiniz yok ikinizde katilsiniz bu dunya siz olmadan cok daha guzel bi yer
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yerle bir ol Amerika.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı