ABD'den Türkiye'deki şirketlerine saldırı uyarısı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, yayımladığı güvenlik uyarısında, Türkiye genelinde Amerikan şirketlerine karşı protesto eylemi ve saldırı olasılığına karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

ABD'den Türkiye'deki şirketlerine saldırı uyarısı
ABD'den Türkiye'deki şirketlerine saldırı uyarısı
GİRİŞ 09.11.2023 10:57 GÜNCELLEME 09.11.2023 11:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, yayımladığı yazılı uyarıda, "ABD dış politikasını eleştiren gösterilerin yanısıra Amerikan şirketlerinin boykot edilmesi çağrılarının da sürmesi bekleniyor. Büyük kalabalıkların toplanması; daha fazla polisin görevlendirilmesine, yolların kapanmasına ve trafiğin aksamasına neden olabilir. Barışçı olması amaçlananlar dahil her türlü gösteriye şiddet karışabilir. Türkiye'de tanınmış Amerikan kafe ve fast food zincirlerine karşı düzenlenen son protesto eylemleri, bu işletmelerde aksamalara yol açmış ve vandalizm, maddi hasar ve yaralanmalarla sonuçlanmıştı." denildi.

Türkiye genelini kapsayan uyarıda, Amerika ve İsrail ile bağdaştırılan mekanlarda dikkatli olunması, kamuya açık alanlarda dikkat çekici davranışlardan kaçınılması, protesto gösterilerinin olduğu ortamlardan uzak durulması, etrafta olup bitenlerden haberdar olunması ve son gelişmeler için yerel basının izlenmesi tavsiye edildi.

İsrail'in Gazze'deki katliamlarından dolayı belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail ve ABD menşeili markaları boykot kararı almıştı. Bazı münferit olaylarda ise, İsrail ve ABD'li markaların dükkanlarına saldırılar olmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Defolun gidin siyon kafirleri! bu ülkede istenmiyor sunuz! yokolun inşallah..
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Savunmasız masum insanlara Ancak sizin gibi Aşağılık katil Amerika ve yahudi İsrail saldırır. Amerikanın ve israilin nasıl aşağılık katil olduğunu dünya çok iyi biliyor artık.
    Cevapla
  • Adlar 5 ay önce Şikayet Et
    Kime saldiriyorsunuz kime soykirim yapiyorsunuz Eli silahsiz Halk
    Cevapla
  • Adlar 5 ay önce Şikayet Et
    Türkler Harp yapar ama silahsiz yaṣli çocuk kadina deymez. Bunu iyi biliyorsunuz . Rum Yahudi Ermeni Abd Ab hrisyan lardan deyiliz.
    Cevapla
  • Adlar 5 ay önce Şikayet Et
    Türkler haksiz yer himseye biṣe yapmaz. Kendinize benzetmeyin Biz . Abd Ab ğibi kan emiçi deyiliz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...