Yolu kapatan aktivistleri vurdu: 2 ölü

Orta Amerika ülkesi Panama'da çevre aktivistlerinin yolu kapatmasına sinirlenen 77 yaşındaki Kenneth Darlington, 2 aktivisti silahla vurarak öldürdü.

Yolu kapatan aktivistleri vurdu: 2 ölü
Yolu kapatan aktivistleri vurdu: 2 ölü
GİRİŞ 09.11.2023 14:30 GÜNCELLEME 09.11.2023 14:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Orta Amerika ülkesi Panama'da maden işletmeciliği anlaşmasını protesto eden çevre aktivistlerine silahlı saldırı düzenlendi.

Chame şehrindeki Pan-Amerikan Otoyolu'nda araç lastiklerinin barikat için yola konulmasına sinirlenen ABD vatandaşı 77 yaşındaki avukat Kenneth Darlington, aracından inerek lastikleri alıp kenara attı.

Darlington, “Bu protesto bugün bitiyor” ifadelerini kullanarak cebindeki silahı çıkardı. Aktivistlerin “Birini mi öldüreceksin” sözlerine karşılık “İlk olmak ister misin?” diyen Darlington, Abdiel Diaz ve Ivan Rodriguez adlı 2 aktivisti silahıyla vurdu. Diaz, olay yerinde hayatını kaybederken, Rodriguez kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polis tarafından olay yerinde gözaltına alınan Darlington, cinayet ve yasadışı silah bulundurmakla suçlanıyor.

Panama hükümetinin Kanada merkezli First Quantum Minerals şirketi ile bakır madenini en az 20 yıl daha işletmesi için yaptığı anlaşmaya karşı düzenlenen protestolar 20 Ekim'den bu yana devam ediyor. Aktivistler, anlaşmanın hem devleti zarara uğrattığını ve hem de çevreye ciddi zarar verdiğini belirtiyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    amerikanın faşist cowboyları bunlar, ne vicdan ne insanlık var, sadece soykırım yapmak için yaşıyorlar
    Cevapla
  • türk insan 5 ay önce Şikayet Et
    dünyayı böylesi bir hale getirdiler aşılar gibi her sey yalan o alman aşıları insanlara zarar verdi çevreciler karsı geldimi yok tabiiki o da oyun
    Cevapla
  • Kadir Efe 5 ay önce Şikayet Et
    Ellerine sağlık demek isterdim ama işte be olursa olsun insan öldürmek taktir edilecek birşey değil
    Cevapla
  • Koli 5 ay önce Şikayet Et
    Çevreciler denilen kişiler bir kurum tarafından maaşlı gösteri yapıyor! Dünyayı iklim değişikliği yalanıyla baskı altına almak isteyen karanlık eller var! İstesenizde Dünyayı ısıtamazsınız! Bi dönem Buz devri Bi dönem çöl devri gelir! Allah’ın kudretiyle alay etmek gibi bişey!
    Cevapla
  • Yavuz 5 ay önce Şikayet Et
    Yaşlı insanların böyle olması gerek. Yaşadığın kadar yaşamışsın zaten gitmeden önce iyi bir işe yarayın. Halkın yolunu ne bahane olursa olsun kapatamazsınız. Bunun öbür adı eşkiyalıktır. Trafiği keserek insanların ulaşım hakkını elinden alırsanız böyle olur. Git o maden işletmesinin araçlarını engelle milletin önünü kesmeyin. Yarın 10 kasım saygınızı da dikkatli yapın. Yolu kapatmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’