Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: İsrail nükleer tehdidiyle kendini ele verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, nükleer bomba tehdidi hakkında "İsrail'in nükleer silaha sahip olduğunu doğrulamakla kalmıyor, uygun olmayan senaryolarda bunun kullanılma ihtimalini değerlendirme hazırlığını gösteriyor." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: İsrail nükleer tehdidiyle kendini ele verdi
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: İsrail nükleer tehdidiyle kendini ele verdi
GİRİŞ 09.11.2023 19:21 GÜNCELLEME 09.11.2023 19:22
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Mariya Zaharova, İsrail Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun abluka altındaki Gazze'de nükleer bomba kullanılabileceğine dair açıklamasını değerlendirdi.

Mariya Zaharova, "Bu açıklamaların kışkırtıcı, kesinlikle kabul edilemez ve belirli nedenlerden dolayı son derece dikkate değer olduğunu düşünüyoruz. " ifadesini kullandı.

Böyle açıklamaların Gazze Şeridi'ndeki tüm sivil halkın nükleer silahla tehdit edildiği anlamına geldiğini vurgulayan Zaharova, şunları kaydetti:

İSRAİL KENDİNİ ELE VERDİ

"Bu bir soykırım tehdidi mi? Bu tür açıklamaların hiçbir gerekçesi yok ve olamaz. Bu tür açıklamalar, İsrail'in nükleer silaha sahip olduğunu doğrulamakla kalmıyor, uygun olmayan senaryolarda bu silahın kullanılmasını ihtimalini değerlendirme hazırlığını gösteriyor."

İsrailli Bakan Eliyahu, geçen günlerde katıldığı bir radyo programında nükleer bomba kullanmanın Gazze'ye yönelik olasılıklardan biri olduğunu söylemişti.

Bu açıklamanın ardından Başbakan Binyamin Netanyahu, Eliyahu'yu kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırmıştı.

Eski Başbakan Yair Lapid ise Netanyahu'ya Eliyahu'yu görevden alması çağrısında bulunmuştu.

Gazze Şeridi'ne yönelik skandal sözlerine gelen tepkilerin ardından Eliyahu geri adım atarak, nükleer bombayla ilgili açıklamasının "mecazi olduğunu" savunmuştu.

FİLİSTİN'DE ŞEHİT SAYISI 10 BİN 818’E YÜKSELDİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 818’e yükseldi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 34’üncü gününde devam ediyor. İsrail ordusu havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda sivil yerleşim yerleri ve hastaneleri vururken, can kaybı her geçen saat artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 4 bin 412’si çocuk, 2 bin 918’i kadın olmak üzere 10 bin 818’e, yaralananların sayısının ise 26 bin 905’e yükseldiği duyuruldu. Enkaz altında olduğu tahmin edilen bin 400’ü çocuk 2 bin 650 kişinin ise hala kayıp olduğu bildirildi.

İsrail'in saldırılarında ayrıca 195 sağlık personeli yaşamını yitirirken, 51 ambulans kullanılamaz hale geldi. İsrail uçaklarının hedef aldığı 130 sağlık kuruluşu ile yakıt sıkıntısının yaşandığı 18 hastane ve 46 sağlık ocağı hizmet dışı kaldı.

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 60
  • Ulslrsilisklr_44 5 ay önce Şikayet Et
    Fransa, İngiltere, Almanya, Pakistan, hindistan, Rusya, çin ve Amerika nükleer silaha sahip olduğu bilinen ülkeler. Pakistan - Türkiye kardeşliğinden dolayı bizim sahip olmamız söz konusu olabilir. Bir de evin yaramaz çocuğu İsrail elindeki kibritle evi yakabilir. Bir an önce bu kibrit o çocuğun elinden alınmalı ve kulağı çekilmelidir.
    Cevapla
  • Tamo 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyada yeni bir yahudi avı başlatmak istiyosa atsın.
    Cevapla
  • Bilim teknok 5 ay önce Şikayet Et
    Nukleher İslam'a işlemez şehit sayısı artar .bizde acil nukleher yapmalıyız bütün Müslüman ülkeler yapmali
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Hani getir öyle müslümanı o iş yumurta kapıya gelince olmaz yemiş içmiş yatmışlar halada filistin kan ağlarken eğlence yapıyor sıkılmazlar Dirayetli olsalar ellerindeki yeter hemen harekete geçecekler dur diyecekler İrana yaptırdılarmı İsrail kullanacam diyor sesleri çıkmıyor Adamlar elli yıl önceden başlamışlar elli yıl sonrasını başlarına gelenilecekleri hesap ediyorlar azim ve uygulam
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizin süratle nükleer enerji ve silahına bombalarına dahip olması gerekir Çünkü batı çifte standart uyguluyoyor israil bu bombalara sahip olaniliyor ancak iran olduğunda kıyameti koparıyorlar bu yüzden nükleer güç olmamız gerekiyor
    Cevapla
  • Musa 5 ay önce Şikayet Et
    İran'da olursa bize ve Araplara kullanabilir.çok tehlikeli
    Cevapla
  • Kâfir 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail böyle birşey yaparsa, tarihten silinecek, erkek ise denesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar