Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi: Bu acizliktir, korkaklıktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'da düzenlenen Gazze Zirvesi'nde konuştu. Kalıcı ateşkes çağrısı yapan ve Gazze'deki katliamlara sessiz kalan Batı'yı "aciz" ve "korkak" olmakla eleştiren Erdoğan, Gazze'nin inşa ve ihyasına destek mesajı verdi.

GİRİŞ 11.11.2023 14:59 GÜNCELLEME 11.11.2023 16:27
Bu Habere 212 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. Burada düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'yı eleştirdi.

İran Cumhurbaşkanı: İslam ülkeleri İsrail ordusunu terör örgütü ilan etmeliİran Cumhurbaşkanı: İslam ülkeleri İsrail ordusunu terör örgütü ilan etmeli

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"- 36 gündür doğrudan siviller hedef alınıyor. Gazze'de hastanelerin, okulların, mülteci kamplarının bombalandığı, sivillerin katledildiği, tarihte eşi benzeri görülmemiş barbarlıkla karşı karşıyayız.

- Birinci önceliğimiz ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılmasıdır. Acil olan birkaç saatlik fasıla değil, kalıcı ateşkestir. Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail saldırılarına 4 saat ara vermenin alaycı ve zalimce olduğunu ifade ediyor. Biz de söz konusu karar aynı şekilde yaklaşıyoruz. Gazze'de, hastaneler başta olmak üzere acil ihtiyaç içindeki yerlere akaryakıt ulaştırılması hayati önemdedir.

- İnsan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregelen katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Charlie Hebdo olaylarında bütün devlet liderleri yürüyüş yaparken, Filistin'de 12 bini aşkın insan ölüyor ancak hiçbirinin kılı kıpırdamıyor. Bu sadece acizlik değil; aynı zamanda korkaklıktır, vicdansızlıktır. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. ABD ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptığı değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir.

 

- İsrailli bakanlar tarafından varlığı ikrar edilen nükleer silahlar meselesi araştırılmalı, uluslararası denetimden kaçırılanlar nükleer bombalar varsa ortaya çıkarılmalıdır. Böyle bir konunun geçiştirilmesine izin verilmemeli. Bir diğer kritik mesele, tazminat konusudur. İsrail'i her seferinde daha da pervasızlaştıran faktör; katlettiği, topraklarını işgal ettiği, yaktığı, yıktığı, zulmettiği insanlara verdiği zararı tazmin etmemesidir. Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi, yol açtığı tahribatı tazmin etmek zorundadır. Bu gerçekleşene kadar, İslam dünyası olarak, Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz ve çaresiz bırakamayız.

- Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak, Gazze'nin inşa ve ihyasına her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini istiyorum.

- Filistin meselesi görmezden gelindikçe bölgede normalleşme çabaları akim kalmaya mahkumdur. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve coğrafi sınırlara haiz Filsitin Devleti kurulmalıdır.

- Filistinli kardeşlerimizi garanti altına alacak yeni mekanizmalara ihtiyaç duyulduğu görülüyor. Bu kapsamda, tesis edilecek barışın korunması için garantörlük dahil gerekli gayreti göstermeye hazırız.

- Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir.

- Filistin'de şehit edilen kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Zirve toplantımızın tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 212
  • Özhan 5 ay önce Şikayet Et
    Aciz ve korkak islam ülkelerdir kafirler davalarında sadık oldukları için Gazzede zulüm ediyor korkaklar seyrediyor..
    Cevapla
  • Zehni 5 ay önce Şikayet Et
    islam ülkeleri gerçek islama iman etmediği sürece hiçbir şey olmaz bir avuç yahudi islam alemine hükmeder
    Cevapla
  • Nedinyahu 5 ay önce Şikayet Et
    Ey Sözde Müslüman devlet prazevendları hazır arabistandayken ümre de yapsaydınız bari toplu halde sevaba girerdiniz.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu lafını o zengin 4 Arap ülkesine söylemen gerekir. Avrupa Müslüman değil ki... onlar haliyle İsrail tarafındalar,
    Cevapla
  • Ramazan 5 ay önce Şikayet Et
    Neden kudüsün tamamı değilde doğu küdüs? Bu da siyonizmin bir oynıdır. İki devletli çözümde bir tuzaktır. Siyonist israil işgslci bir tetör örgütüdır. Fililistin toprağında sadece fililistin devleti kurulmalı ve başkentide KUDÜS dır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!