Hakan Fidan duyurdu: Elçiliklere vize notası!

Schengen vize başvurularında ret oranlarının yüzde 17’ye geldiğini söyleyen Bakan Hakan Fidan, “Sorunların bir an önce aşılması yönündeki beklentimiz defaatle muhataplarımıza aktarıldı. Bu hususlar diplomatik notayla da paylaşıldı” dedi.

GİRİŞ 12.11.2023 09:29 GÜNCELLEME 12.11.2023 10:01
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, yanıtlaması üzere Meclis Başkanlığı’na verdiği önergesinde 16 Aralık 2013’te Türkiye ile AB arasında başlatılan “Vize Serbestisi Diyaloğu”ndaki gelişmeleri sordu.

Bakan Fidan, yaşanan gelişmeleri özetle şöyle aktardı:

66 KRİTER YERİNE GETİRİLDİ

Vize Serbestisi Yol Haritası’ndaki 72 kriterden 66’sı ülkemizce yerine getirildi, kalan altı kriterin karşılanması ve karşılanan kriterlerin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Vize Serbestisi Diyaloğu’na ilişkin gelişmeler ve beklentilerimiz AB tarafıyla paylaşılıyor. Kalan altı kriterin karşılanması ve karşılanan kriterlerin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

RET ORANLARI HER YIL ARTTI

Fidan, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Türkiye’de yapılan Schengen vize başvurularında ret oranlarına ilişkin önergesini de şöyle yanıtladı:

AB Komisyonu verilerine göre Türkiye’deki konsolosluklarda yapılan Schengen vize başvurularında 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yüzde 4 civarında olan ret oranları, 2016 yılından sonra her yıl artarak 2021 yılında yüzde 17 düzeyine gelmiş, 2022’de ise azalış göstererek yüzde 15.7 olmuştur. Bu sorunların bir an önce aşılması yönündeki beklentimiz defaatle muhataplarımıza aktarıldı, ilgili ülke büyükelçileri bakanlığımıza davet edilerek, beklentiler ve talepler birinci elden iletildi ve bu hususlar diplomatik notayla da paylaşıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Abile bircok alanda ortagiz birlikte olusan sorunlari asariz yeterki siyasilerde irade olmali sarlar ab yi zorluyor
    Cevapla
  • BALKAN 5 ay önce Şikayet Et
    Turkiyeyi AB hicbir zaman almazlar. AB Hristiyan birligidir. Nato Turkiye islerine yarar. Turkiyedeki Nato uslerinden 2.5 muslu.an oldurtuler nice insanlar mulklerinden oldu bunlar hepsi oyundir. Ey Turkiye kendini toparla soyleyin milete ve AB Bizim devlet musluman oldufu icin hicbir zaman kabul etmezler neki serbes dolasim
    Cevapla
  • vatansever 5 ay önce Şikayet Et
    bunun Müslüman lıkla falan ilgisi yok. Avrupa nın büyük çoğunluğunun dinle bir alakası kalmadı. Senin. eğitimsiz uyumsuz insan haklarına önem vermeyen ekonomisi bozuk bir toplum olmamdan kaynaklı. Sen nasıl Suriye li Afgan lı yı istemiyorsun onlarda bu yüzden seni istemiyor. Kuzey Avrupa ülkeleri bırak Müslüman Hristiyan olmayı adamlar ateist ama. Avrupa Birliği içindeler.
    Cevapla
  • Ali Cengiz 5 ay önce Şikayet Et
    Mevcut Bakanımız Eski dışişleri bakanı Mümtaz Soysal in Yaptığının daha fazlasını yapar insaallah
    Cevapla
  • Vatandas 5 ay önce Şikayet Et
    Memleket yol geçen hanı ırak suleymaniyeden otobüse bindimi Edirne'de aliyor soluğu ne arayan ne soran bizlere geldimi rofosor bile vize alamıyor düşene biliyormusun coni Hans gorbacov Kırgız Özbek Tatar pontus daha ismini sayamadim binlerce kişi elini kolunu sallayarak giriyor memlekete
    Cevapla
  • Trabzonlu Metin 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar saçma yorumu ancak senin gibi Kafayi içine. Su girmesin diye taşıyanlar yapar
    Cevapla
  • Hamdolacak 5 ay önce Şikayet Et
    Kerizliğe devam, canım türkiyem, ab 50 sene sonra alacakmış deseler , şurda ne kalmışki canım der beklemeye devam eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!