Terör örgütü PKK/YPG, Deyrizor'da Akidat aşiretinden 6 kişiyi kaçırdı

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/YPG, Akidat aşireti mensubu Arap kökenli 6 sivili alıkoydu.

Terör örgütü PKK/YPG, Deyrizor'da Akidat aşiretinden 6 kişiyi kaçırdı
Terör örgütü PKK/YPG, Deyrizor'da Akidat aşiretinden 6 kişiyi kaçırdı
GİRİŞ 12.11.2023 15:55 GÜNCELLEME 12.11.2023 15:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, PKK/YPG'li teröristler, dün Deyrizor'un doğu kırsalında Akidat aşiretine ait Tayyane köyüne baskın düzenledi.

PKK/YPG'li teröristler, çatışmalara katıldıkları iddiasıyla köyden 6 sivili alıkoydu.

Alıkonulan Arap kökenli sivillerin nereye götürüldüğü henüz bilinmiyor.

Deyrizor'un doğu kırsalında Arap aşiretleri ile PKK/YPG'li teröristler arasında 28 Ekim 2023'te çatışmalar yaşanmış, örgütün Ebu Hardub köyüne düzenlediği havan saldırısında 4 sivil hayatını kaybetmiş, 3 kişi yaralanmıştı.

- ARAP AŞİRETLERİ İLE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Terör örgütü PKK/YPG'nin baskısı altında kalan Arap aşiretleri, 27 Ağustos-25 Eylül'de örgüte karşı iki kez operasyon yapmıştı.

Operasyonlar sonucu Deyrizor, Rakka ve Haseke illeri ile Halep'in Münbiç ilçelerinde 30'dan fazla köy terörden arındırılmıştı. Ancak Araplar, terör örgütünün saldırıları sonucu sivil kayıpları önlemek için bu köylerden geri çekilip ABD ile müzakere masasına oturmuştu.

Akidat aşireti lideri İbrahim Hafıl, 11 Ekim'de sosyal medya hesabında terör örgütüne karşı ayaklanmaya hazır oldukları mesajını vermesinin ardından kısa süreliğine çatışmalar yaşanmıştı.

Çatışmaların yaşandığı Direnç, Garanic, Ebu Nteyl, el-Sur, Havayic, Şuheyl ve El Casimi köylerinde terör örgütüne ait araçlar ve sözde karargahlar ağır silahlarla hedef alınmıştı.

- DEYRİZOR'DAKI PKK/YPG İŞGALİ

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında işgal ettiği Deyrizor'daki nüfusun tamamı Araplardan oluşuyor.

PKK/YPG, işgalindeki bölgelerde çocuk yaştaki Arapları zorla terör örgütüne alıyor.

Bölgedeki kuyulara el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak gelir sağlayan örgüt, elde ettiği geliri kendi faaliyetleri için kullanırken, bölge halkını yerel hizmetlerden ve yardımlardan mahrum bırakıyor

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Sizin işiniz gücünüz yalandır
    Cevapla
  • Bir Akıncı 5 ay önce Şikayet Et
    Aşiretlerin ve diğer halkın gönlünü kazanmak için iyi bir fırsat. Kaçıran PKK lılar gebertilip kaçırılanlar kurtarılıp serbest bırakılmalı.
    Cevapla
  • Kstmn37 5 ay önce Şikayet Et
    ABD nın girdiği yerde huzur olmaz. Siz neyine güvenip bu siyonistlere anlaşma yapıyorsunuz. PKK yı topraklarınızdan defedin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek