Gazze'de, işgalci İsrail'in düzenlediği saldırılarda yıkılan konut sayısı açıklandı

İsrail'in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde 41 binden fazla konut tamamen yıkıldı. Saldırılarda 241 okul hasar aldı, bunlardan 61'i hizmet dışı kaldı. 70 cami tamamen, 153 cami ise kısmen yıkıldı, 3 kilise hedef alındı.

Gazze'de, işgalci İsrail'in düzenlediği saldırılarda yıkılan konut sayısı açıklandı
Gazze'de, işgalci İsrail'in düzenlediği saldırılarda yıkılan konut sayısı açıklandı
GİRİŞ 12.11.2023 23:52 GÜNCELLEME 13.11.2023 00:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi'nden bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, İsrail'in 37 gündür devam eden saldırılarında 41 bin 30 konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldı.

Saldırılarda 92 hükümet binası ciddi şekilde zarar gördü, 241 okul hasar aldı, bunlardan 61'inin kullanılmaz durumda ve hizmet dışı olduğu kaydedildi.

İbadethanelerin de zarar gördüğü saldırılarda, 70 cami tamamen, 153 cami ise kısmen yıkıldı, 3 kilise hedef alındı.

Bir ayı aşkın süredir devam eden saldırılardan kaynaklanan tarım alanındaki doğrudan hasar 180 milyon dolar olarak tahmin ediliyor.

İsrail, yaklaşık 45 bin dönümlük tarım alanlarının yüzde 25'inden fazlasını buldozerlerle yerle bir etti, meyve ağaçlarını söktü, halkın geçim kaynağı büyükbaş ve kümes hayvanları ile balıkları itlaf etti.

SAĞLIK EKİPLERİ GÖREVLERİNE DEVAM EDİYOR

Sağlık ekipleri ile hükümet yetkililerin saldırılara rağmen görevlerini yerine getirmeye devam ettiğine dikkati çekilen açıklamada, sahadaki durumun ciddiyetine, saldırılara ve katliamlara rağmen Filistin halkına desteklerini sürdürecekleri ifade edildi.

Açıklamada, özgür dünya ülkelerine, "İsrail'in bu suçlarının önüne geçilmesi, hastaneleri ve evleri bombalayarak, sakinlerinin başları üstüne yerle bir ederek sürdürdüğü bu saldırılar ile uluslararası hukuka aykırı bu suçların derhal durdurulması" çağrısı yapıldı.

Bu katliamların devam etmesinin İsrail'in bu eylemlerini uluslararası onayla sürdürdüğü anlamına geldiği belirtilen açıklamada, tarihin Filistin'de yaşananları unutmayacağı vurgulandı.

Açıklamada, ayrıca Gazze Şeridi ile Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısının, yardımların, tıbbi malzemelerin akışının sağlanabileceği güvenli bir geçit olması adına acilen ve derhal kalıcı şekilde açılması talep edildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 43'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, ölenlerin sayısı 11 bin 180’i aştı, bu kişilerin en az 4 bin 609'unu çocuklar ve 3 bin 100'ünü kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 186 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • çaresiz 5 ay önce Şikayet Et
    Yarabbi sen kahru perişan et bu zalimleri
    Cevapla
  • Ubeyde 5 ay önce Şikayet Et
    Kan parayla ödemmez lakin bir barış olacaksa öldürdükleri masumların yakınlarına ömürboyu maaş bağlamalı,evlerin tazminatını ödemeli,iki devlet kurulmalı.Yoksa dünya yahudiler için güvende olmayacaktır başka ülkelerdeki yahudilere sivillere sıra gelirse kimse barıştıracak adam aramasın yalvarmasın sonra gören duyan olmaz ha.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi kahru perişan etsin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat'tan İsrail'e ihracat iddialarına yanıt
İBB personeli içki servisinde! Eyüp Sultan’a karşı kadeh kaldırdılar