İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Mahmud Abbas yönetimine övgü dolu sözler

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria’da "Hamas'a destek gösterilerini önlemek için son haftalarda yoğun bir şekilde çalıştığını" belirtti.

İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Mahmud Abbas yönetimine övgü dolu sözler
İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Mahmud Abbas yönetimine övgü dolu sözler
GİRİŞ 13.11.2023 00:26 GÜNCELLEME 13.11.2023 00:55
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesinin haberine göre Halevi, İsrail Meclisi Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyeleri ve üst düzey İsrailli yetkililerinin Tel Aviv’de katıldığı bir toplantıda bir konuşma yaptı.

Halevi, toplantıda hazır bulunan aşırı sağcı koalisyon hükümetindeki milletvekilleri Zvi Sukkot ve Limor Son Har-Melech’in İsrail ordusunun Batı Şeria'daki tutumuna karşı yaptığı konuşmalara cevap verdi.

"FİLİSTİNLİLER ZEYTİN HASADI YAPARAK İSRAİL'DEN İSTİHBARAT TOPLUYOR"

Aşırı sağcı vekil Sukkot, Filistinlilerin zeytin hasadı yapmasının çevredeki Yahudi yerleşim birimleri konusunda tehlike oluşturduğunu ve Filistinlilerin hasat yaparak yerleşimlere karşı olası saldırılar için istihbarat topladığı iddiasında bulunarak, İsrail ordusunun hasadı engellemesi gerektiğini savundu.

Halevi, Filistinlilerin "tüm hasat sürecinin askeri gözetim altında gerçekleştirildiğini" belirterek, zeytinliklerde hasat yapmaya gelen Filistinlilerin Yahudi yerleşimleri için tehdit olmadığını söyledi.

Aşırı sağcı vekil Har-Melech’in, ordunun Batı Şeria'daki faaliyetlerine yönelik eleştirisini ise Halevi, İsrail ordusunun "Batı Şeria'yı sakin bir cephe olarak korumak" istediği ve "zaten yeterince kapsamlı olan savaşta yeni bir cephe oluşturmak istemediği" şeklinde cevapladı.

HAMAS'I DESTEKLEYEN GÖSTERİLERİ ENGELLEYEN ABBAS REJİMİNE ÖVGÜ

Halevi, "Filistin Yönetiminin, Hamas'ı destekleyen gösterileri ve onun İsrailli sivillere yönelik son saldırılarını önlemek için son haftalarda yoğun bir şekilde çalıştığını" söyledi.

Halevi'nin, ABD yönetiminin de Batı Şeria’da sükunet ve Filistin yönetimine zarar verilmemesini istediğini belirten açıklamasına, Har-Melech, "Kim olduğumuzu unuttuk ve çoğu zaman 'centiller (Yahudi olmayanlar) ne diyecek' diye düşünüyoruz." diye tepki verdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 193
  • nail 5 ay önce Şikayet Et
    hain münafık siyonizmin hizmetkarı
    Cevapla
  • Dobra 5 ay önce Şikayet Et
    Acırım tükrüğe billahi tükürsen yüzüne
    Cevapla
  • KADİRİNANMAZ 5 ay önce Şikayet Et
    Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde bir açıklamaları oldukça düşündürücü Gazzede muhtemel yeni yönetime talip olduklarını belirtmişlerdi Gazzede ayrı bir devlet yönetimimi oluşturulmak istenilmekte şehir yönetiminden hasedilmedği açık ve net kesinlikle kabuledilemez bu olasılık Filistin devletine zarar verir halkınada.
    Cevapla
  • Süleyman Şarlı 5 ay önce Şikayet Et
    Uşak Abbas aynı Yaser Arafat
    Cevapla
  • Mehmet ERBEY 5 ay önce Şikayet Et
    Zaten Filistin halkı bu tür aşağılık ve alçak kuklalar yüzünden bugüne kadar ilerleyip, devlet olamadılar yani .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çamlıca Camisi'nin açılışının 5'inci  yılı! Dünyanın her noktasından ziyaretçi alıyor....
Nisan ayı enflasyonu belli oldu