Almanya Başbakanı Scholz: "Gazze'de ateşkes talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Arap ve İslam dünyasının Gazze'de ateşkes ya da uzun bir ara talebini doğru bulmadığını söyledi.

GİRİŞ 13.11.2023 04:27 GÜNCELLEME 13.11.2023 09:38
Bu Habere 246 Yorum Yapılmış

Scholz, Heilbronner Stimme gazetesinin düzenlediği etkinlikte, Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HAMAS'IN TEKRAR FÜZE İMAL EDİP SALDIRMASINA İZİN VERİLMEMELİ"

Şansölye Scholz, Arap ve İslam dünyasının ateşkes çağrılarına değinerek, "(Gazze'de) Hemen ateşkes ya da uzun bir ara talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu, İsrail'in, Hamas'ın toparlanmasına izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. Hamas'ın tekrar füze imal edip saldırmasına izin verilmemeli." değerlendirmesini yaptı.

İki devletli çözümün hala mümkün olduğuna inandığını belirten Almanya Başbakanı, ancak bunu mümkün kılan bir perspektifin olması gerektiğinin altını çizdi.

"İSRAİL İÇİN TEHDİT OLUŞTURMAYAN BİR FİLİSTİN DEVLETİ OLASILIĞINI İSTEMELİSİNİZ"

Scholz, "Kalıcı bir barış ortamı istiyorsanız, İsrail için tehdit oluşturmayan bir Filistin devleti olasılığını istemelisiniz." diye konuştu.

"PUTİN İLE GEÇMİŞTE GÖRÜŞTÜM GELECEKTE DE YAPACAĞIM"

Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi Scholz, Ukrayna'da işlerin yolunda gitmesi durumunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başarılı olamayacağını düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ukrayna ilhak edilemezse, (Putin) Ukrayna'nın egemenliğini savunacağına dair bir anlaşma imzalamak zorunda kalacak ve onun bunu gelecek için kabul ediyorum demesi gerekecek. Ancak bu durumda onunla (Putin) zaman zaman konuşmanız gerekir ki ben bunu geçmişte yaptım ve gelecekte de yapacağım. Ukrayna ve Rusya arasında müzakereler için Rusya'nın kararlı bir adım atması gerekiyor ve bu da askerlerini geri çekmesi anlamına geliyor ve şu ana kadar bunu yapmaya hazır değil."

Olaf Scholz 17 Ekim'de İsrail'e destek vermek amacıyla Tel Aviv'i ziyaret etmiş ve Almanya'nın İsrail ile dayanışmasını göstermişti.

Scholz İsrail'in güvenliğinin kendi devlet meselesi olduğunu defalarca vurgulamıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 246
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kan emici vanpirleri konuşturan Almanya da ve Avrupa'da uyuyan sokakları birbirine katamayan müslümanım diyen zavallılar
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Az Yahudi değilsin deyus
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Alçak mahluk
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin'in güvenliği için de İsrail'in Filistin topraklarından çıkması ve sivil halka saldırmayacağı konusunda da garanti olmalı mı bay şolz sanki İsrail sütten çıkmış ak kaşık hey Allah'ım
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 5 ay önce Şikayet Et
    Almanyayi yahudiler yonetiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu’nun akraba torpilleri ifşa oldu, Özgür Özel topa girdi: Taviz yok!
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı