Biden'la Katar Emiri arasında Gazze görüşmesi

ABD Başkanı Joe Biden, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesinde Gazze'deki "sivillerin korunması ihtiyacı ve bölgeye insani yardımların akışını artırma" konularını ele aldı.

Biden'la Katar Emiri arasında Gazze görüşmesi
Biden'la Katar Emiri arasında Gazze görüşmesi
GİRİŞ 13.11.2023 09:28 GÜNCELLEME 13.11.2023 09:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Biden ve Katar Emiri Şeyh Temim, yaptıkları telefon görüşmesinde, Gazze'deki durumu ele aldı.

Bölgedeki "masum sivillerin korunması ihtiyacını ve acil ihtiyaç duyulan insani yardımların Gazze'ye akışının artırılması" konularının konuşulduğu görüşmede Biden, Körfez İş birliği Konseyinin bölgeye "desteğine" duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Biden, Katar Emiri Şeyh Temim'in, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılmasına yönelik çabalarını takdir etti ve iki lider, esirlerin "vakit kaybetmeden serbest bırakılması" konusunda mutabık kaldı.

Başkan Biden'ın, İsraillilerin ve Filistinlilerin "yan yana, eşit istikrar ve onurlu bir şekilde yaşayabileceği bir Filistin devleti" vizyonunu dile getirdiği görüşmede, iki lider, Orta Doğu'nun "daha huzurlu, güvenli, refah içinde ve istikrarlı olması vizyonuna ilişkin çabalarına devam edeceklerini" ifade etti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • E.B 8 ay önce Şikayet Et
    Sanmıyorum bunu konuştuklarını
    Cevapla
  • nasri 8 ay önce Şikayet Et
    Yaaa evet evet.... barış pıtırcığı bidon
    Cevapla
  • cahit 8 ay önce Şikayet Et
    Artık İsrail le Filistin llerin bir arada iki devletli yaşama şansı kalmamıştır İsrail in keyfi sindirme öldürme tutuklama evlerini işgal devam ettiği müddetçe İsrail inde denlet olarak yaşama şansı kalmamıştır öldürülen her çocuğun yerine yüzlerce intikam alacak insan yetiştiriyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....