Miçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikili ilişkileri ve bölgesel konuları görüşmek üzere aralık ayında Yunanistan'da ağırlamak istediğini açıkladı.

GİRİŞ 14.11.2023 07:37 GÜNCELLEME 14.11.2023 09:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Konrad Adenauer Vakfı'nda bir panele katılan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "(Gazze) Bu çatışmanın tırmanmamasını sağlamak hepimizin çıkarına. Bu çatışmanın halihazırda ele almak zorunda olduğumuz korkunç durumun ötesine geçmemesini sağlamanın hepimizin çıkarına olduğunu düşünüyorum. Türkiye için de aynı çıkar söz konusu, kimse çatışmanın daha da tırmandığını görmek istemiyor." diye konuştu.

Miçotakis, konuşmasında, mevcut sorunları ele almak için Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında daha yakın bir diyaloğun öneminin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikili ilişkileri ve bölgesel konuları görüşmek üzere aralık ayında Yunanistan'da ağırlamak istediğini belirten Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'la ilgili yorumlarına tamamen katılmıyorum. Ama bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yunanistan'da ağırlamamak için bir neden değil." dedi.

Miçotakis, Erdoğan ile görüşmesinde ikili ilişkilerin normalleştirilmesi, AB-Türkiye ilişkileri ve düzensiz göçün önlenmesine yönelik işbirliğini de ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Aynı panelde konuşan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi lideri Friedrich Merz de Miçotakis'in görüşlerini paylaştığını ve Erdoğan ile diyaloğu desteklediğini söyledi.

Merz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Kasım'da Berlin'e yapmayı planladığı ziyarete atıfta bulunarak "Konuşmak için doğru zaman." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Sizden o kadar 5 ay önce Şikayet Et
    Sizden o kadar ölmedi tabiii tırmandırmayacak neyi kaldı...veya tırmandıracak ne kaldı...
    Cevapla
  • Cem 5 ay önce Şikayet Et
    Her zaman diyorum, Yunanla Biz kazan kazan mantığına göre hareket etsek varya bu bölgede ihya olur iki ülkede.
    Cevapla
  • Delo 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlara dikkat edin farkındaysanız uzun zamandır sesleri çıkmıyor. Su uyur düşman uyumaz
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bence reis gitmesin bunlar durduk yere davet etmezler
    Cevapla
  • saga 5 ay önce Şikayet Et
    Ne zaman Yunan, Ermeni ve Yahudi ile samimi diyalog geliştirdik tam da o zaman ya katliam ya şikayet, ihanet, düşmanlık veya saldırı ile karşılaştık. Bunlarla diyalog hayvan terbiyecisi rolünde olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri