KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak'ı kabul etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve beraberindeki askeri heyeti kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak'ı kabul etti
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak'ı kabul etti
GİRİŞ 14.11.2023 17:40 GÜNCELLEME 14.11.2023 17:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü törenleri için Lefkoşa'da bulunan Genelkurmay Başkanı Gürak ve beraberindeki askeri heyet, Cumhurbaşkanı Tatar ile bir araya geldi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı ofisinde gerçekleşen kabulde konuşan Tatar, dünya genelinde yaşanan çatışmalara dikkati çekerek, bu nedenle Kıbrıs'ın istikrarı için Türkiye'nin garantörlüğü ve Türk askerinin Ada'da bulunmasının önemine işaret etti.

Tatar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 1974'ten bu yana hem Rumlara hem de Türklere barışı getirdiğini vurgulayarak, "Doğu Akdeniz'de istikrarın ve güvenliğin yegane teminatı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin buradaki varlığıdır." ifadesini kullandı.

Orgeneral Gürak da KKTC'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 40. kuruluş yılında birlikte olmaktan da büyük gurur duyduklarını belirtti.

Gürak, Kıbrıs'ın Türkiye'nin milli davası olduğunu ve KKTC'ye her alanda destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • soru 5 ay önce Şikayet Et
    yahudilere kıbrısta ve güneydoğuda toprak satışını yasaklayan kanunn ne zaman çıkacak
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    kktc ye ya deniz üssü yada siha üssü, inşallah aklınıza gelir, yada abd ne der ingiltere fransa ne der, kalleş yunanistanla aramız bozulur diyip durun
    Cevapla
  • latif 5 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısta yahudi yerleşimcileri dikkate almanız dileğiyle..
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kim olursa olsun yabancılara toprak satmayın. Hatta sattığınız toprakları devlet geri alsın. ihtiyaçtan toprağını satmak isteyenlerin toprağını devlet alsın. Biz satalım Yahudiler başımıza bela olursa Türkiye bizi korur diye düşünmeyin. Şimdi Gazze'yi ne kadar koruyabiliyorsak Kıbrıs'ı da o kadar koruyabiliriz. Bir kaç miting yaparız, BM'ye şikayet ederiz. Ona göre tedbirinizi alın.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    12 ay askerlik yaptım burada helal olsun çok güzel di
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...