Bir ülke daha İsrail ile diplomatik ilişkileri kesti

Karayip ülkesi Belize, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar nedeniyle İsrail ile diplomatik ilişkileri kestiğini duyurdu.

GİRİŞ 15.11.2023 06:06 GÜNCELLEME 15.11.2023 09:23
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Belize hükümetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, İsrail'in ateşkes çağrılarını kabul etmemesi ve insani yardım malzemelerinin girişine engel olması nedeniyle bu kararın alındığı bildirildi.

Gazze'de devam eden insani drama dikkat çekilen açıklamada, "Taleplerimize rağmen İsrail, uluslararası insan hakları ihlallerine son vermedi aynı zamanda Gazzelilerin acısının hafifletilmesi için yardım ekiplerinin girişine de müsaade etmedi. Bu sebeple bir dizi tedbir uygulamaya karar verdik." ifadeleri kullanıldı.

Bölge basınında çıkan haberde, Belize'nin Tel Aviv Büyükelçisinin geri çekilmesi ve İsrail'in de Belize'deki tüm diplomatik faaliyetlerinin sona erdirilmesi için talepte bulunacağı belirtildi.

İsrail'in Gazze'de devam eden saldırıları nedeniyle Kolombiya, Şili ve Honduras da Tel Aviv büyükelçilerini istişarede bulunmak amacıyla geri çağırmıştı.

Güney Amerika ülkesi Bolivya ise İsrail ile diplomatik ilişkileri kesme kararı aldıklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Dilara 5 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Allah bize kırılmadı o hem yanımızda
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Yeryüzünde şu an hiç bir devlet gerçek İslam ülkesi değildir.Ana yasası Allah'ın kitabı olan ülke yok o yüzden Yahudi ve Hristiyanlar azmış şekilde insanları çocukları katlediyor. Bir tane gerçek İslam ülkesi olsaydı bu kafirler buna cesaret edemezlerdi..
    Cevapla
  • Hatice 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye hâlâ neyi bekliyor?
    Cevapla
  • At gözlüksüz 5 ay önce Şikayet Et
    Senin askere gitmeni bekliyor ve senin gibi dünya politikalarindan ve gerceklerinden hic haberi olmayinlarin biran once gazzeye gitmesini bekliyor
    Cevapla
  • Emin 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye bu lanet israille tüm ilişkilerini neden kesemiyor cok acı verici.Bebek katilleriyle biz neden ticaret yapıyoruz.
    Cevapla
  • Kartal 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye için çok büyük bir ülke değil ama ne yazkkki Amerika namussuz istediği Türkiye savaşa girsinki tek başına kalmasidir..turkiyeyi yanlizlastirmak istiyorlarr
    Cevapla
  • Adalet 5 ay önce Şikayet Et
    Turkiye dende bunu bekliyordum allah sormuyacakmı dini irkı belli olmayan bir millet ilişkilerini kesiyor 58 müslüman devlet sessiz hiç korkmuyorsunuz Allah tan filistin li çocuklar 58 müslüman devleti allaha şikayet ederse ne olur hiç düşündüzmü gazze bombalarla uyanıyor kimseden ses yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır