Sağlık Bakanı Koca Mısır'da: Gazze'den hastalarla Türkiye'ye dönmek istiyoruz

Koca, Gazze’ye gönderilen sağlık yardımlarının koordinasyonu ve Gazze’deki kanser hastalarının Türkiye’ye getirilmesi konularını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire’ye gitti.

GİRİŞ 15.11.2023 13:41 GÜNCELLEME 15.11.2023 15:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye gönderilen sağlık yardımlarının koordinasyonu ve Gazze’deki kanser hastalarının Türkiye’ye getirilmesi konularını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire’ye gitti.

 Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ile bir araya gelen Koca sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mısır halkına teşekkür eden Koca "Bu zor günleri dayanışma ile aşacağız" dedi.

Mısır ile sağlığın tüm alanlarında yakın işbirliği konusunda mutabık kalındığını aktaran Koca Mısır'da bulunan hastalarla ilgili "Bizim çabamız Gazze'den hastalarla Türkiye'ye dönmek." ifadelerini kullandı.

 

Mevkidaşı ile görüşen Bakan Koca, daha sonra Abdulgaffar ile Nasır Kanser Enstitüsü Hastanesi'ne geçerek Gazze'den getirilen yaralıları ziyaret etti.

İki bakan, hastalar ve yaralılarla tek tek sohbet etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

KOCA'DAN GAZZELİ HASTALARA ZİYARET

Yaraların sağlık durumları hakkında bilgi alan Bakan Koca, yakından ilgilendiği çocuklara oyuncak hediye etti.

Yüzünden yaralanan kadının durumuyla ilgili de bilgi alan Sağlık Bakanı Koca, kadının Türkiye'de tedavi edilmesi önerisinde bulundu. Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar da konuyu inceleyeceğini söyledi.

Hastanedeki yaralılar da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkürlerini iletti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • emre 5 ay önce Şikayet Et
    Bebekleri alın benekleri o küvezde olması gerekipte sedyede yatan bebekleri alın. Bebekten önemli yok kardeşim yok. Çocuk ve bebekler 1. Önceliktir herzaman
    Cevapla
  • PAKİSTAN|C☆|KATAR 5 ay önce Şikayet Et
    İçimizdeki cahil güruh o kadar çanakkale sehitlerini ziyaret ediyor 53 gazzeli filistinli şehidi görmezden mi geliyor. Bu insanlar suriyelilere benzeten cahiller bir baksa ya kim katledip yurdundan ediyor? Siyonistler nasıl olsa parayla tuttuğu provakatörler varmış icimizdede olabilirler.
    Cevapla
  • Trtr 5 ay önce Şikayet Et
    Sen git o zaman sedef zaten bunu diyenlerde azınlık kontenjan açılır hem
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    onlar müslüman ların kardeşleri
    Cevapla
  • iyibiri 5 ay önce Şikayet Et
    Sedef kendi adına konuş. Bu ülke her daim mazlum her Müslümana kapısını açık tuttu yine açar. Beğenmiyorsan kendine başka ülke ara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!