Hamas, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısından Biden ve yönetimini sorumlu tuttu

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında katliam yapılmasına, sağlık personelinin, yaralıların ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden uluslararası toplumu sorumlu tuttu.

Hamas, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısından Biden ve yönetimini sorumlu tuttu
Hamas, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısından Biden ve yönetimini sorumlu tuttu
GİRİŞ 15.11.2023 14:23 GÜNCELLEME 15.11.2023 14:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamas, İsrail ordusunun Filistinli silahlı direnişçilerin olduğunu iddia ettiği Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskınla ilgili yazılı açıklamada bulundu:

"İşgal ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısının yansımalarından, sağlık personelinin ve binlerce yerinden edilmiş insanın maruz kaldığı olumsuzluklardan tamamen İsrail'i, (ABD Başkanı Joe) Biden ve yönetimini ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz." 

İsrail ordusunun hastaneye düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunulan açıklamada, "Dördüncü Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan bir sağlık tesisine karşı işlenen bu iğrenç suçun sonucu olarak işgal liderleri ve onlarla işbirliği yapan herkes, çocukları, hasta ve savunmasız sivilleri öldürmekten sorumlu tutulacaktır." denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletlerin sessizliği, birçok ülke ve rejimin başarısızlığı, Filistin halkımızı topraklarına ve meşru ulusal haklarına sahip çıkmaktan caydırmayacak. Halkımıza onları ve haklarını tüm gücümüzle savunmaya devam etme sözümüzü sürdüreceğiz. İşgal, işlediği suçların, çocuklarımıza, kadınlarımıza, kutsallarımıza yönelik saldırılarının bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir."

İsrail ordusu, bu sabah Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.

Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakkut, "İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında hastane içinden tek kurşun bile atılmadı." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Batı işte bu şekilde. gerçek bu. insan hakları, demokrasi bu işte. birgün bizim ülkede bu şekilde olmayacağının garantisi yok. daha öncede ülkemizi yıktılar. hatırlayın.
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    abd ingiltere ab ülkeleri sorumlu itrale çanak tutuyorlar soykırımı teşvik ediyorlar hatta beraberler enerji doğal gaz petrol uğruna ve etnik kimlikten dolayı gözleri döndü katil sömürgeci puştların, müslüman öldürmekten zevk alıyorlar kendi itlerini teröristlerini pkk ypg gibi her yerde destekliyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İran'a yardım
Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?