Türkiye komutayı devraldıktan sonra kardeş ülkeden 'asker' kararı!

Türkiye'nin Kosova'daki NATO Barış Gücü'nün komutasını devralmasının ardından Arnavutluk, gelecek yıl Kosova'daki askeri varlığını artıracağını duyurdu.

Türkiye komutayı devraldıktan sonra kardeş ülkeden 'asker' kararı!
Türkiye komutayı devraldıktan sonra kardeş ülkeden 'asker' kararı!
GİRİŞ 15.11.2023 17:35 GÜNCELLEME 15.11.2023 17:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Malaj, KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ile KFOR'un başkent Priştine'deki ana karargahta bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Malaj, Ulutaş ile Kosova'daki güvenlik durumunu ele aldıklarını ifade etti.

Malaj, paylaşımında, "Ülkemizin en büyük önceliği Kosova olduğundan Arnavutluk'un KFOR'u desteklemeye devam edeceğini doğruladım. Aynı şekilde 2024'te Arnavutluk'un da varlığını artıracağından bu destek devam edecek." ifadelerini kullandı.

Malaj ayrıca, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkileri normalleştirmenin tek yolunun diyalogdan geçtiğini vurguladı.

Güvenlik ve istikrarı sağlamak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararı uyarınca, 12 Haziran 1999'da Kosova'da göreve başlayan KFOR'da, NATO üyesi 21 ve NATO üyesi olmayan 6 ortak ülke olmak üzere 27 ülkeden 4 bin 500'ün üzerinde uluslararası askeri personel bulunuyor.

Arnavutluk'un 89 askeri personeli, KFOR bünyesinde görev yapıyor.

TÜRKİYE, BARIŞ GÜCÜNÜN KOMUTASINI İLK DEFA DEVRALDI

Türkiye, geçtiğimiz ay NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'nün (KFOR) komutasını 1 yıllığına devralmıştı.

Güvenlik ve istikrarı sağlamak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı uyarınca, 12 Haziran 1999'da Kosova'da göreve başlayan KFOR'da, NATO üyesi 21 ve NATO üyesi olmayan 6 ortak ülke olmak üzere 27 ülkeden yaklaşık 4 bin 500'ün üzerinde uluslararası askeri personel bulunuyor.

1999'dan bu yana Kosova'da görev yapan barış gücünün komutasını ilk defa devralan Türkiye, taahhüt edilen personel katkısı bağlamında, 27 ülke arasında ikinci sırada yer alıyor.

KFOR'un 28'nci komutanı olan Tümgeneral Ulutaş, 10 Ekim 2024'e kadar görev yapacak.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • eyüp 5 ay önce Şikayet Et
    Kosova halkı silahlanmalı Bosnanın başına gelen onların başına gelmesin Gavurda dost ayıda post olmaz yetkililer bu yazılar ile duyurmaya çalışıyoruz dinleyen nerde Reis Şimdi Hak silahda kimin silahı güçlü ise o haklı
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hakkı adaleti kurmak savunmak her zaman güçün önderliğinde olmuştur. Fakat müslümanlar bunu çarpıttılar ve madur oldular. Dolayısıyla her müslüman ülke en az Amerika şeytanının yaptığı kadar nükleer silah üretmek zorunda.
    Cevapla
  • akıncı 5 ay önce Şikayet Et
    Allah Türkiyeden razı olsun
    Cevapla
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Notoda olmamız ABDnin saokın çsteklerine evet demek olmamalı ..Filistin zulmğne yardım eden ABD dost değildir
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin’de de olmalıyız buna ihtiyaç var Rasulullah’ın miraca çıktığı belde ,Mescidi Aksa ilk kıblemiz Filistin hiçbir yerle kıyas edilemez onun yeri ayrı
    Cevapla
  • Baybars 5 ay önce Şikayet Et
    ordumuzun kosovada barış gücü olmasına karşıyım.Bizim ordumuz abd nin kölesi değildir.Madem gazzeye gidemiyor ordumuz kosovayada gitmesin.Askerimize kosovadada yazıktır.Askerimiz kosovadada şehit olabilir gitmesine karşiyim kosovadan bizene.
    Cevapla
  • Ankara 5 ay önce Şikayet Et
    Kapının önünden lav aksa gevşekliğinden yan gelip yatacak şahısların devlet meselesinde fikir sahibi olması çok komik.
    Cevapla
  • Ottoman 5 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim, balkanlar kaç yüz yıl Osmanlı da kaldı, o zamanlarda kimse de bi sıkıntı yoktu, herkes din, ırk mehsep gözetmeksizin rahatça yaşıyordu, şimdi ise orda da, kendi toprakları olmasına rağmen azınlık olarak görenler var, Müslüman, Müslüman kardeşinin yanında olmalı, bak Filistin'de yaşananlara, Amerika ve Avrupa İsrailin yanında... kısacası tüm Müslümanlar kardeştir.
    Cevapla
  • Beni adem 5 ay önce Şikayet Et
    Kosavada da Müslüm var onada sahip çıkmak lazım artı balkanlarda güçlü olmak lazım kosava Bosna da olsun . Yanlış düşünüyorsun
    Cevapla
  • selim 5 ay önce Şikayet Et
    Kosova bizim milli meselemizdir.
    Cevapla
  • Volkan 5 ay önce Şikayet Et
    Baybars ismi hiç yakismamis gerçek isminin Viktor olduğu kanisindayim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik