X'e AB Komisyon'u şoku

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun sosyal medya platformu X'e reklam vermeme kararı aldığı iddiaları doğrulandı.

X'e AB Komisyon'u şoku
X'e AB Komisyon'u şoku
GİRİŞ 17.11.2023 21:24 GÜNCELLEME 17.11.2023 21:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu sözcüsü Johannes Bahrke, basında yer alan AB Komisyonu'nun X'te reklam vermeme kararı aldığı yönündeki haberleri doğruladı.

Bahrke, bunun, durumun gelişimine göre sık sık revize edilen iç yönergeler dahilinde olduğunu söylerken, "Son haftalarda çeşitli sosyal medya platformlarında dezenformasyon ve nefret söyleminde endişe verici bir artış gördük ve X kesinlikle bundan oldukça etkilendi." ifadelerini kullanan Bahrke, "Bu nedenle servislerimize içeriğimizin uygunsuz bir bağlamda göründüğünden endişe duyduğumuz ilgili sosyal medya platformlarında bu aşamada reklam vermekten kaçınmalarını tavsiye ettik." diye devam etti.

Bahrke, şu ana kadar sosyal medya platformlarından yalnızca X'in etkilendiğini, bu tedbirin yalnızca reklamlarla ilgili olduğunu ve AB hesaplarının platformu terk ettiği anlamına gelmediğini kaydetti.

AB, "Hamas'ın İsrail'e saldırılarının ardından yayılan dezenformasyon, yasa dışı ve zararlı içerikler" gerekçesiyle geçen ay X'in birliğin çevrim içi kurallarına uyumuna ilişkin soruşturma başlatmıştı. Bahrke, reklam yasağı kararının nedeninin bu konuyla ilgili olup olmadığı konusunda ise yorum yapmadı

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • yolcu 5 ay önce Şikayet Et
    siz soykirim yapanlara bakin satılmış kuklalar
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Elon Musk dünyanın en zeki insanlarından biri yapacağı işi önceden hesaplar sonra ona göre hareket eder
    Cevapla
  • İklimDegişikliği* 5 ay önce Şikayet Et
    Elon musk filistinli masum çocukların katledilmesine tepki vermesinden kaynaklı olsa gerek lakin elon musk sırf maddi servetiyle değil maneviyatı ile güçlü ve başarılı bir insandır.Adam israil hükümetinin çocuk katliamına duyarsız kalmayarak tüm insanlığın gönlünü kazanmış buna kararlarınız gölge düşüremez aksine daha da sevgi seline dönüşür.
    Cevapla
  • Kral 5 ay önce Şikayet Et
    Hedefte elon masx yavri yavrii dikkat et yahudiler parana çökmesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak