'İngiliz Yahudileri Platformu'ndan "Gazze'de acil ateşkes" çağrısı

İngiltere'nin başkenti Londra'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasına karşı çıkan Yahudiler, "Gazze'de acil ateşkes" talebinde bulundu.

GİRİŞ 19.11.2023 22:37 GÜNCELLEME 20.11.2023 10:50
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İşgal Karşıtı İngiliz Yahudileri Platformu’nun (Na'amod) çağrısıyla Londra'daki Victoria Embankment Park'ta toplanan yüzlerce Yahudi, düzenledikleri gösteride, "Gazze'de acil ateşkes, rehine değişimi ve İsrail’in Gazze'ye yönelik kuşatmasının son bulması" çağrısı yaptı.

Ellerinde "Yahudiler soykırıma karşı", "İşgale son verin", "Bu Yahudi ateşkesten yana" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, İngiliz ve İbranice "Şimdi ateşkes" sloganları attı.

İsrail hapishanelerinde keyfi olarak tutulan binlerce Filistinli gibi Hamas'ın elindeki rehinelerin de koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulunan göstericiler, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden İsrailli ve Filistinliler için 1 dakikalık saygı duruşu yaptı.

- "Şiddeti durdurun demek için buradayız"

Gösteriye katılan Yahudi asıllı Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zack Polanski, burada yaptığı konuşmada, şiddetin daha fazla şiddeti doğurduğuna değinerek, "Biz şiddeti durdurun demek için buradayız. Yahudiliğimizle gurur duyuyoruz ve burada İsrail ve Filistinlilerin özgürlüğü için bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Filistinliler Adalet Merkezi'nden (ICJP) Dr. Selma Dabbagh da Holokost'un ardından uluslararası hukukun oluşumunda Yahudi akademisyenlerin merkezi rol oynadığına işaret etti.

Dabbagh, İsrailli liderlerin, toplumu sadece güçlünün haklı olduğu bir dünyaya inandırmaya çalıştığını söyledi.​​​​​​​

 
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • MSA 11 ay önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm zalimlerin ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 11 ay önce Şikayet Et
    Yahudinin omurgası olmayıp girdiği kaba göre şekil alan ikiyüzlü bir cemaatdir.israil küresel çete ve onların patronu siyonist yahudi bankerler üzerinden masum filistinli müslümanların böğrüne saplanmış hançeredir.kimse akıl hastası,paronayak,komşu istemez israil yok olmadıkça filistinde zulüm bitmez huzur olmaz.
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 11 ay önce Şikayet Et
    Alah katında din islam olup mesaj insanadır.yahudilik bir cemaat olup diğer parti ve cemaatlerin anasıdır.yahudinin omurgası olmayıp girdiği kaba göre şekil alır.içimizde kendileri türk olmadıkları halde ne mutlu türküm diyene deyip türklük istismarı yapan islama saldıran kamalizm maskesi arkasına gizlenen siyaset ve iş dünyasında kripto yahudi var.
    Cevapla
  • Burhan 11 ay önce Şikayet Et
    Baldılar halk topyekün kıyır hemen döndüler
    Cevapla
  • Paol 11 ay önce Şikayet Et
    Hamas 1000 e yakın askeri aracı imha etti bazıları 4 kişi taşıyor bazıları 12 kişi. Geberen israil askerlerini siz hesaplayin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teröristbaşı Öcalan cezaevinden çıkacak mı? Umut hakkı nedir?
Son dakika: MEB'den sürpriz karar: Geçme puanları değişti!