Hollanda'da Filistin'e büyük destek

Hollanda'nın Rotterdam kentinde binlerce kişi, Filistin'e destek amacıyla gösteri düzenledi.

GİRİŞ 20.11.2023 00:38 GÜNCELLEME 20.11.2023 01:27
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösteriye katılan yaklaşık 15 bin kişi, Binnenrotte Meydanı'ndan başlattıkları yürüyüşü, şehir merkezinden geçerek aynı meydanda bitirdi.

"Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak", ”Ateşkes, şimdi”, “Soykırımı durdur”, "Bebek katili" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Özgür Filistin”, “Yazıklar olsun Rutte, ellerin kanlı” ve "İsrail terörist, Netanyahu terörist" sloganları attı.

Filistin, Türkiye ve diğer ülkelerin bayraklarının dalgalandığı gösteride yapılan konuşmalarda, Gazze'de benzeri görülmemiş bir insani kriz yaşandığı vurgulanarak, ateşkes çağrısında bulunuldu, Hollanda hükümetinin, savaş suçu işleyen ve insan hakları ihlalleri yapan İsrail’i destekleyerek soykırıma ortak olduğuna işaret edildi.

Hollandalı gösterici Laura van Bree, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının korkunç olduğunu ve bu kadar uzun sürmesine inanamadığını söyledi.

Bu çağda bu saldırılarının olmasına anlam veremediğini belirten van Bree, “Bunun olabileceğine gerçekten hayret ediyorum.” dedi.

Van Bree, “Öldürülen tüm masum insanlara destek vermek ve şu anda yaşananların gerçekten kabul edilemez olduğunu göstermek için buradayım.” ifadesini kullandı.

Hollanda hükümetinin İsrail’e olan tüm desteğini durdurması gerektiğini ifade eden van Bree, “Ben olsam tüm diplomatik ilişkileri keserdim." diye konuştu.

Christiaan Schoonenberg de, İsrail’in Gazze’ye saldırısına ve Hollanda hükümetinin buna karşı tutumuna karşın sesini duyurmak için gösteride olduğunu dile getirdi.

Hollanda hükümetinin ateşkes çağrısında bulunması ve Filistinlilerin kaderi için adımlar atması gerektiğine dikkati çeken Schoonenberg, “Filistin halkı ile dayanışma için buradayım.” dedi.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan gösteri olaysız sona erdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Xuser 5 ay önce Şikayet Et
    Ordaydik hamd olsun çogu Müslümanlardan oluşuyordu
    Cevapla
  • mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    ya dünya lideri haçla hilal savaşı dedi bu haçlılar ne iş
    Cevapla
  • cahit 5 ay önce Şikayet Et
    İnsan olan bu zülme sessiz kalmıyor Dünyanın her ülkesinde gösteri protestolar yapılıyor tek bir ülke hariç Sudi Arabistan orada Filistinle ilgili tek kelime yapılamıyor yasaktır Mekke İmamı bu fitneden uzak durulması gerektiğini idarecilere itaat edilmesi gerektiğini söyledi
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kenan kardes sen hollandayi belcikayla karistirdin galiba
    Cevapla
  • Mootje 5 ay önce Şikayet Et
    Hayir hollanda orasi
    Cevapla
  • rüknettin 5 ay önce Şikayet Et
    Yahu ne memnuniyetsiz bir milletiz, adam miting yapıyor yinede beğenmiyor. Yok afrika katliamı, ne alaka yahu, herkes biliyorum diye konuşmak zorunda değil, hiç bir şey bilmiyorsun kenan, boş yapma sus ve takdir et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Yıldızların altında tarihi yolculuk