Katar, Hamas ve İsrail anlaşmasını duyurdu

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Hamas ile İsrail arasındaki esir takasına ilişkin müzakerelerde çözülebilecek lojistik küçük zorluklar kaldığını söyledi.

GİRİŞ 20.11.2023 08:50 GÜNCELLEME 20.11.2023 09:04
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile başkent Doha'da basın toplantısı düzenledi.

AB yetkilisi Borrell ile Gazze'de ateşkesin sağlanmasını ele aldıklarını belirten Al Sani, görüşmede ayrıca "Gazze'de gerçekleşen soykırım, aç bırakma ve zorla yerinden etme" gibi uygulamaları da görüştüklerini söyledi.

Savaşın durmasının yardımların girişi için insani koridorların açılmasının önemine işaret eden Al Sani, "Önceliklerimizin başında, derhal ateşkes, Gazze Şeridi'ne yönelik tüm intikam ve ayrım gözetmeyen saldırılar, soykırım, açlık ve zorla yerinden etme uygulamalarının sona ermesi ve Gazze'ye uzun yıllardır uygulanan haksız kuşatmanın son bulmasıdır." dedi.

ANLAŞMA ÇOK YAKIN

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının yakında olacağına işaret eden Al Sani, "Hamas ile İsrail arasında bir esir takası için önümüzde sadece küçük zorluklar kaldı." diye konuştu.

Al Sani, Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılması ve burada tutulan İsrailli rehineler konusunu da ele aldıklarını aktararak, uluslararası topluma İsrail'in Gazze'de işlediği katliamlara karşı bir duruş sergileme çağrısı yaptı.

İsrail ordusunun abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yaklaşık bir buçuk aydır sürdürdüğünü vurgulayan Al Sani, uluslararası toplumun durdurmaktan aciz kaldığı söz konusu saldırıların Gazze'de yol açtığı insani, ahlaki ve hukuki felaketin büyümeye devam ettiğine dikkati çekti.

Al Sani, İsrail'e de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına uyarak Gazze'ye yönelik saldırıları durdurması ve insani koridorlar açması çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • YAZIK 5 ay önce Şikayet Et
    Senin yaptığın anlaşma ne anlaşma ne anlaşma. İsrail neredeyse Filistin de canlı bırakmadı az kalmış oradaki toprağı yiye lağımlarıyla beraber, Bunun derdi de İsrail li esirleri kurtarmaktır. Filistin de Taş üstüne taş , omuz üstüne baş kalmamış adam anlaşmadan bahseder.
    Cevapla
  • emrah 5 ay önce Şikayet Et
    yorumları okudum ve ülkemizde ne kadar cahil olduğunu tekrar teyit etmiş oldum. Katar saavaşın başından beri israile karşı çıkan Türkiye den sonraki 2. devlet olmuştur. Yani bir Azerbaycan Katar kadar tepki verememiştir. Birileri çıkmış hala Katar ı korkaklıkla , laf salatası yapmakla suçluyor. Keşke Suud ve Mısır Katar kadar tepki verseydi korkak olan onlardır işte.
    Cevapla
  • Gerçek akıncı 5 ay önce Şikayet Et
    İsrailin haritadan silinmesine çok az bir zaman kaldı bizler İsrail'i haritadan silmeye kararlıyız bizler ne İsrail'den nede Amerika'dan korkumuz yoktur
    Cevapla
  • Ömür 5 ay önce Şikayet Et
    Kim silecekki haritadan 45 gündür bombalaniyor Gazze hiçbir decvlet bir mermi bile sıkmadı
    Cevapla
  • Rofar 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdi silahlar susacak israilliler boşalan yerlere yerleşecek bu bul edilemez bu Mescid'i aksaya Gazze'ye Filistin'e ihanettir. Ya başladığın işi son kişi kalana kadar bitireceksin yada hiç işe kalkışmayacaksın. Bu anlaşma İsrail'e yaradı. Öldirdü-sindirdi-süpürdü şimdi yerleşme zamanı
    Cevapla
  • Akıncı 5 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’