Devlet Başkanı seçildi! ilk ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak

Arjantin'de dün düzenlenen devlet başkanlığı seçiminden zaferle çıkan aşırı sağcı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini göreve başlamadan önce ABD ve İsrail'e yapacağını belirtti.

GİRİŞ 20.11.2023 21:37 GÜNCELLEME 21.11.2023 09:53
Bu Habere 246 Yorum Yapılmış

Milei, Arjantin'de yayın yapan Radio Mitre'ye yaptığı açıklamada, "İlk seyahatim ABD'ye olacak, aynı şekilde İsrail'e de uğrayacağım. Bunlar yapacağım ilk seyahatlerdir. Hepsi görevi devralmadan önce gerçekleşecek." ifadesini kullandı.

BÜYÜKELÇİLİĞİ KUDÜS'E TAŞIYACAĞI SÖZÜNÜ VERMİŞTİ

Milei, seçim kampanyası süresince devlet başkanlığını kazanması halinde Arjantin'in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı sözünü vermişti.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medya hesabından Milei'nin, İsrail bayrağını dalgalandırdığı fotoğrafını paylaşarak, seçim başarısından ötürü kendisini tebrik etti.

Geçici seçim sonuçlarına göre Özgürlük Gelişimi Partisi'nin adayı Milei, oyların yüzde 55,69'unu alarak devlet başkanı seçilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 246
  • 7500. 5 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler bütün ülkelerin yönetimlerini ele geçirmiş, maalesef.
    Cevapla
  • Müslüman -Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Arjantin....
    Cevapla
  • Analiz 5 ay önce Şikayet Et
    Javier Milei muhalif olan peronist ve diğer partiler komunist sosyalist marksist ideoloji olanlar Arjantinin göbeğini dinsiz ateist Çin= BRICS bağlayacaktılar Arjantin kızıl emperiyalist sömürgeci Çinin kuklası kölesi yapacaklardı! Sayın Milei Arjantin için Liberal serbest piyasa ekonomisi demokrasi insan hakları hukuk din innanç özlürlüğü yolunu seçti!
    Cevapla
  • Cesur ADAM 5 ay önce Şikayet Et
    Ya buda Urkaynadaki Zelenski gibi komediyene benziyor inşallah sonunda alamazlar, Miliyetcinin abd ve israilde ne işi var??? Bizim solcularda bakıyorsun hepsi avrupa amerika israil v.s. Kapitalist canavarına koşuyorlar, Kardeşim sen komonistsen gitsene Çine kübaya Küzey koreye, Komonistin düşmanı batıdır ama hepsi oyun işte yersen. bu da öyle inşallah sonu kötü olmaz
    Cevapla
  • Kapdan 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar tarih boyunca hür yaşamışlar ama, yeni nesil hür yaşamak nedir henüz anlamamışlar. Para ile herşeyin düzeleceğini zannediyorlar. Hele bir zihinsel esaretin bedelini bor ödesinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...