İsrail-Filistin savaşında 45.gün! İsrail Mülteci Kampı'nı vurdu! Çok sayıda ölü var

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları 45. gününde artarak sürüyor. Gelen son dakika haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırıları sonucu 17 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 21.11.2023 04:40 GÜNCELLEME 21.11.2023 09:33
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 5 bin 600'ü çocuk, 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 oldu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları 45. gününde artarak sürüyor.

İŞTE İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDAN DAKİKA DAKİKA SON GELİŞMELER;

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI MÜLTECİ KAMPINA SALDIRDI

02.30  İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırıları sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 17 kişi yaşamını yitirdi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki bir evi hedef alan İsrail savaş uçakları, 17 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep oldu. Ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu belirtildi.

İSRAİL ORDUSU ENDONEZYA HASTANESİ'Nİ KUŞATTI

22.10 İsrail askeri araçları dün Gazze kentinde nispeten geriledikten sonra bugün Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kara saldırılarını yeniden genişleterek Cibaliya beldesindeki Endonezya Hastanesini kuşatma altına aldı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin kuzeyindeki Tevam bölgesinden bir kilometre doğuya doğru ilerleyerek Ebu Şarh kavşağına ulaşan İsrail güçleri, buradan 2 kilometre kuzeye doğru ilerleyerek Endonezya Hastanesi'nin yakınlarına ulaştı.

İSRAİL GÜÇLERİ GAZZE'DE 300 FİLİSTİNLİYİ ALIKOYDU

21.50 İsrail güçleri, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 300'den fazla kişiyi "çeşitli Filistinli örgütlere üye oldukları" gerekçesiyle alıkoydu. Açıklamada şu ana kadar 300'den fazla Filistinlinin alıkonulduğu ve sorgulanmak üzere İsrail'e getirildiği belirtildi. Bu kişilerin "çeşitli Filistinli örgütlere mensup" olduğu öne sürülen açıklamada, soruşturmayı yürütmek üzere İsrail'in güneyinde geçici olarak açılan "sorgu merkezinin" sabit bir tesise dönüştürüldüğü kaydedildi.

EBU UBEYDE: 60 İSRAİL ASKERİ ARACINI İMHA ETTİK

21.20 Gazze’de Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, son 72 saatte İsrail’e ait 60 askeri aracı imha ettiklerini duyurdu. Kassam Sözcüsü, "Son 72 saatte 10'u personel taşıyıcı olmak üzere Siyonistlere ait 60 askeri aracı imha ettik. Mücahitlerimiz düşman askerlerinin çığlıklarını ve yardım çağrılarını duydu." dedi.

20.25 Filistinli silahlı gruplar, Gazze'nin çeşitli noktalarında İsrail askerleri ile araçlarını hedef aldıklarını duyurdu. Açıklamada, dün gece Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Beyt Lahiya, Es-Saftavi ve Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısında çıkan çatışmalar sırasında 7 İsrail askeri aracının tanksavar roketlerle hedef alındığı kaydedildi.

20.00 Ürdün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 41 yataklı sahra hastanesi kuracağını duyurdu.

HAMAS: İSRAİL'İN UNRWA'YA AİT OKULA SALDIRISI BM'Yİ KÜÇÜMSEMEDİR

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Bureyc Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Birleşmiş Milletlere (BM) ait okulu bombalamasını "iğrenç bir suç ve BM'yi küçümseme" şeklinde niteledi.

18.00 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki sivil can kaybının kendisinin göreve gelmesinden bu yana daha önce hiçbir çatışmada görülmediği kadar yüksek olduğunu belirtti.

17.45 GAZZE'DEKİ GAZETECİLERDEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Brüksel merkezli Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Gazze'deki gazeteciler için yardım çağrısında bulundu.

Açıklamaya göre, sendikanın başkanı Nasser Abu Baker, "Gazze'deki çoğu evini kaybetmiş, birçoğu ailesini kaybetmiş meslektaşlarımızın Gazze halkının gece gündüz yaşadığı zulmü haberleştirmeye devam etmeleri için dayanışmanıza ve yardımınıza ihtiyaçları var." ifadelerini kullandı.

17.40 Uluslararası Af Örgütü, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde işlenen "savaş suçlarının" soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) başsavcısına çağrıda bulundu.

17.23 Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ni toplu mezara dönüştürmeye çalıştığını söyledi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Trakyali 5 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın büyüklüğü! Bütün dünyanın maskelerini düşürdü. Hele hele Müslümanım diye geçinenlerin! Demekk ki neymiş haklar hukuklar diye bir şey yokmuş. Allah bunun hesabını bütün dünyadan elbette alacaktir ne acı verici bir hesap günü o.
    Cevapla
  • önce vatan 5 ay önce Şikayet Et
    israil askerlerı oldukce hınclarını sıvıllerden alıyorlar
    Cevapla
  • elaziz 5 ay önce Şikayet Et
    Yazık ! Artık normal hale geldi ! Biri buna dur demesi lazım !
    Cevapla
  • Akkus 5 ay önce Şikayet Et
    Hamasın içinden bir grup isyan etse israil askerlerinin bir kısmı elimizde israilin anlaşmaya yanaşmadığı hergün bir israil askerini infaz edicez dese
    Cevapla
  • Ismail Sert 5 ay önce Şikayet Et
    "MÜLTECİ" yanlış kelime. Filistinliler'in kendi topraklarında tutuldukları bir kamp için bu tabiri kullanmanız yanlış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda çalışma sistemi değişiyor! 6 model gündemde
Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...