İsrail- Filistin savaşı: İsrail ordusu Filistinlilerin sığındığı bir okulu vurdu

Filistin resmi haber ajansı WAFA İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldığını duyurdu. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var.

GİRİŞ 21.11.2023 09:37 GÜNCELLEME 21.11.2023 15:54

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. 

Bölgeden gelen son haberlere göre İsrail savaş uçakları Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı. Saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İSRAİL 24 SAATTE 250 NOKTAYI VURDU

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 250 noktanın hava saldırılarıyla hedef alındığını duyurdu.

Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait "hedefler" olduğu ileri sürüldü.

SAVAŞTA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 63
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bozgunculuk yapmanın sonuçları olacaktır. Aynı tarihte Peygamberleri öldürmeniz sonrasında başınıza gelenler gibi. Diğer insanlardan üstün seçilmiş millet olduğunuz tarihi bir büyük yalan. Öyle olsanız sivil suçsuz insanları öldürmez, onların askerleri ile yüzleşirdiniz. Eğer son zamanlar ise huzur için zamanınız olmayacak.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim belasını versin insalllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski dosttan sert darbe! Netanyahu hakkında şok iddialar
Kendi ülkesine resmi ziyarette bulunan tek lider! Alay konusu oldu...