Azerbaycan'dan Ermenistan'a doğrudan ikili müzakere çağrısı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, barış antlaşması için Ermenistan'a doğrudan ikili müzakerelere başlama çağrısı yaptı.

Azerbaycan'dan Ermenistan'a doğrudan ikili müzakere çağrısı
Azerbaycan'dan Ermenistan'a doğrudan ikili müzakere çağrısı
GİRİŞ 21.11.2023 19:40 GÜNCELLEME 21.11.2023 19:45

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın yapmış olduğu barış antlaşması taslağına yaklaşık 2 buçuk ay sonra cevap vermesinin süreci oldukça yavaşlattığının altı çizildi.

Barış görüşmelerindeki yavaşlamanın bölgedeki istikrara hiç bir fayda sağlamadığı kaydedilirken, "Azerbaycan, barış antlaşmasının bir an önce sonuçlandırılması için Ermenistan ile doğrudan (aracı olmaksızın) ikili müzakerelere hazırdır. İki ülkenin gelecekteki ilişkilerine birlikte karar vermesi gerektiğine inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, iki ülkenin ortak karar vereceği bir bölgenin seçilmesi veya sınırda bir toplantı yapılması konusu da dahil olmak üzere, barış görüşmelerinin devam ettirilmesinden sorumlu olduğu belirtilirken, "Ermenistan tarafına yeni gereksiz gecikmelerden kaçınma çağrısında bulunuyoruz ve müzakerelerin bir an önce başlaması için bu çağrıya olumlu yanıt vermelerini umuyoruz." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı