Suudi Arabistan'dan tüm dünyaya İsrail çağrısı! Prens Selman açıkladı!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bütün ülkelere Gazze Şeridi'nde 46 gündür katliam saldırıları yapan İsrail'e silah ve mühimmat ihracatını durdurma çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan'dan tüm dünyaya İsrail çağrısı! Prens Selman açıkladı!
Suudi Arabistan'dan tüm dünyaya İsrail çağrısı! Prens Selman açıkladı!
GİRİŞ 22.11.2023 03:35 GÜNCELLEME 22.11.2023 03:35
Bu Habere 836 Yorum Yapılmış

Son dakika Suudi Arabistan haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, Suudi Arabistan, İsrail'le ilgili tüm dünyaya çarpıcı bir çağrı yaptı.

Suudi Arabistan'dan tüm dünyaya İsrail çağrısı! Prens Selman açıkladı!

KRAL SELMAN'DAN İSRAİL'E SİLAH İHRACATINI DURDURUN ÇAĞRISI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bütün ülkelere Gazze Şeridi'nde 46 gündür yıkıcı bir saldırı yürüten ve 13 binden fazla kişinin ölümüne neden olan İsrail'e silah ve mühimmat ihracatını durdurma çağrısı yaptı.

Bin Selman, Gazze'deki duruma ilişkin BRICS liderleri ve BRICS üyeliğine davet edilen ülke liderlerinin katıldığı çevirim içi zirvede konuştu.

"Bütün ülkeler İsrail'e silah ve mühimmat ihracatını durdurmalı." diyen Bin Selman, Gazze Şeridi'ndeki sivillere yardım sağlamak için insani koridorların açılması ve saldırıların derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

Bin Selman, iki milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze'deki insani felaketin her geçen gün daha da kötüleştiğini ve bunun için kararlı çözümlerin üretilmesi gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan'dan tüm dünyaya İsrail çağrısı! Prens Selman açıkladı!

'VAHŞİCE İŞLENEN SUÇLARI DURDURMAK İÇİN KOLEKTİF BİR ÇABA GEREKİYOR'

"Gazze'de masum sivillere, sağlık tesislerine ve ibadethanelere karşı vahşice işlenen suçları durdurmak için kolektif bir çaba gerekiyor." ifadelerini kullanan Bin Selman, Suudi Arabistan'ın Gazze halkına hava ve deniz yoluyla insani yardım ulaştırdığını söyledi.

Veliaht Prens Bin Selman, Filistin'de güvenlik ve istikrarın sağlanması için ülkesinin Filistinlilerin meşru haklarını garanti altına alacak iki devletli çözüm ve uluslararası kararların uygulanması dışında başka bir seçenek olmadığı konusundaki tutumunu yineledi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 836
  • Müslüman kardeşi 5 ay önce Şikayet Et
    Amerika köpeği 48 gün sonra mı açıklama yapacak ..13 bin insan şehit olduktan sonra mı
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    İran, acem oyunuyla Gazze'yi ateşe attı ve İsrail'e beklediği ortamı sundu. Olanlar; Gazze'ye ve Gazzelilere oldu. Boş yere, durduk yere. Amaç neydi. İran, bu oyun ile 3-5 hamle yaptı.
    Cevapla
  • Sinan 5 ay önce Şikayet Et
    Yeni uyanmış demekki uyurmuş
    Cevapla
  • Muhammed Özsoy 5 ay önce Şikayet Et
    Arabistanın başındaki o zevat 48günden sonra bu açıklamayı yapıyorsa bu şu demektir bekledikleri olmayınca Hamas mücahidlerinin onların ve dünyanın desteğiyle başlarından aşağıya yağmur yağar gibi bomba yağdırdılar perde arkasından bunu bir an önce bitirin biz de kurtulalım diyor idiler fakat hesaplar uymayınca evdeki hesap çarşıya uymayınca bu açıklamayı yapmak zorunda kaldı.
    Cevapla
  • Hamdoldu 5 ay önce Şikayet Et
    Israilin saç ayağî suudiarabistan, bae, mısır, biz aptal değiliz, bu çağrın bile 45 gün sonra ve bir plan dahilinde oldugunu , samimi olmadığını anlamıyormuyuz
    Cevapla
  • Hamdolsun 5 ay önce Şikayet Et
    Çok inandık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yargıtay Başkanı belli oldu!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi Yunan basınında