Son dakika İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den son dakika Gazze kararı! Geri çekildiler

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliam saldırıları sürüyor. İsrail ordusu, Gazze kentinin bazı noktalarından geri çekildi. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.

GİRİŞ 22.11.2023 02:29 GÜNCELLEME 22.11.2023 02:29
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Gazze'deki hükümet, İsrail'in saldırılarında şehit sayısının 828 artarak 14 bin 128 olduğunu açıkladı.

İşte İsrail-Filistin savaşından dakika dakika son gelişmeler;

WAFA: 44 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

02.25 Filistin haber ajansı WAFA: İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine saldırıları sonucu aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 44 kişi hayatını kaybetti

NUSEYRAT KAMPI'NDA 8 ÇOCUK ŞEHİT OLDU

02:08 Gazze'deki Nuseyrat kampına hava saldırısı düzenleyen İsrail savaş uçakları, yaşları 1 ile 5 arasında değişen 8 çocuğu katletti.

02:01 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları hız kesmeden devam ederken işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait bir okulu ateşe verdi.

El-Halil kentinin güneyindeki Zenuta köyünde Filistinli aktivist Adil el-Tıl, Yahudi yerleşimcilerin gayrimeşru yerleşim bölgelerinden gelerek Tecemmu Okulunu yakmaya çalıştıklarını söyledi.

Tahta ve çimentoyla yapılan, çatısı tenekelerle kaplanan 7 sınıflı okulun 3 sınıfının ateşe verildiğini belirten Tıl, 7 Ekim öncesinde okulda 32 öğrencinin eğitim gördüğünü, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının artmasıyla yolların kapatıldığını ve öğretmenlerin okula gelemediğini, köy halkının göçe zorlandığını dile getirdi.

Tıl, işgalci İsrail güçlerinin ruhsatsız olduğu gerekçeyle söz konusu okulu daha önce 3 kez yıktığına dikkati çekti.

İSRAİL TANKLARI TULKARM MÜLTECİ KAMPI'NA GİDERKEN GÖRÜLDÜ

01:43 İsrail'e ait buldozerler, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkarm Mülteci Kampı'na giderken görüldü. İsrail ordusu, buldozerleri bölgenin yollarına ve altyapısına zarar vermek için kullanıyor.

01:25 Kudüs Seriyyeleri, serbest bırakılmak istenen ancak İsrail'in ertelemesi nedeniyle saldırılar sırasında ellerinde bulunan bir yerleşimcinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri, Telegram sayfasından, İsrailli esirlerin durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Daha önce insani nedenlerle serbest bırakmak istediğimizi belirttiğimiz ancak düşmanın ertelemesi nedeniyle hayatını kaybetmesine neden olduğu yerleşimci Hanna Katzir'in ölümünü duyuruyoruz." ifadeleri yer aldı.

İSRAİL'DEN YENİ KATLİAM

00:12 İsrail savaş uçaklarının, Gazze de bir apartmana düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk ve daha bebek en az 12 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

22:35 Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'ndeki sivilleri korumak için bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini ve "İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgaline yönelik" her türlü öneriyi reddettiklerini belirtti.

İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI: 10 ŞEHİT

21:57 İsrail savaş uçakları, Han Yunus'ta bir binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 10 Filistinli sivil hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

HİZBULLAH, İSRAİL'İN ASKERİ FABRİKA VE ÜSLERİNE SALDIRDI

21:16 Hizbullah'ın, İsrail'e ait askeri fabrika ve iki askeri noktaya saldırılar düzenlediği belirtildi. Hizbullah, İsrail güçlerine yönelik saldırıları hakkında açıklama yaptı.

İsrail'in Lübnan'ın Nebatiye vilayetine bağlı Kefur bölgesindeki bir alüminyum fabrikasına yönelik daha önce gerçekleştirdiği saldırıya karşılık Hizbullah'ın da İsrail'in Şlomi bölgesinde yer alan savunma sanayi şirketi Rafael'in fabrikasını füzelerle hedef aldığı ifade edildi.

İSRAİL, GAZZE'NİN BAZI BÖLGELERİNDEN ÇEKİLDİ

21:00 İsrail ordusuna ait araçlar, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki varlığını sürdürürken, "nispeten güvenli noktalarda" konuşlanmaya yönelik açık bir girişimde bulunarak son 48 saatte Gazze kentinin bazı noktalarından geri çekildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde "insani ateşkese" yönelik açıklamaların arttığı zamanda Gazze kentindeki bazı noktalardan geri çekildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun, son iki günde Gazze kentindeki Sabra Mahallesi’nin batısı ile Zeytun Mahallesi’nin batı kesimlerinden 3 kilometreden fazla çekilerek Şifa Hastanesi'ne ulaştığını belirtti.

Tanıklar, ayrıca İsrail ordusunun, Gazze kentinin güneybatısındaki Tel el-Heva ve Er-Rimal mahallelerinden de çekilerek sahil şeridindeki Reşid Caddesi'ne gerilediğini ifade etti.

İSRAİL'DEN BİR KATLİAM SALDIRISI DAHA

20:31 İsrail, Cibaliye'de yine katliam gerçekleştirdi. İsrail savaş uçaklarının, Cibaliye kampına düzenlediği hava saldırısında en az 33 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı

Çatışmalara "insani ara verilmesi" gündemde

İsrail birliklerinin Gazze kentindeki bazı bölgelerden çekilmesi ve kuzeyde konuşlu olduğu alanlardaki varlığını koruması, Gazze Şeridi’nde çatışmalara insani ara verilmesine yönelik açıklamaların yoğunlaştığı bir zamana denk geldi.

İsrail güçlerinin çekildiği noktalar ise 27 Ekim’de Gazze Şeridi’ne başlattığı kara saldırıları sırasında konuşlandığı alanlar olarak öne çıkıyor.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 14 BİN 128'E YÜKSELDİ

20:02 Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 828 artarak 14 bin 128 oldu. Ölenlerin 5 bin 840'ı çocuk, 3 bin 920'si kadın

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Fatma 5 ay önce Şikayet Et
    Biz selmanın özel güvenliği değiliz
    Cevapla
  • vatandaş rıza 5 ay önce Şikayet Et
    4 günlük ateşkes varken,israilin bombalarından korunmak için hava savunma silahları gazzeye getirilmeli ardından israil haritadan silinmelidir...
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 5 ay önce Şikayet Et
    Prens selman korkma Türkiye seni korur.Suudi Arabistan.Mısır Irak Suriye Arzu mevud Vaadedilmiş topraklarında önce sizi yutacak sonra bizi yutacak
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 ay önce Şikayet Et
    vampirler doymuyor neyapsın?
    Cevapla
  • Kurdi 5 ay önce Şikayet Et
    Bebek katili İsrail avrupaya geri dön.filistinin yakasını bırak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Özel hastanede yenidoğan vurgunu