Hindistan'daki tünelde dokuz gündür mahsur kalan işçilerle ilk iletişim

Hindistan Himalayaları'ndaki bir otoyol tünelinde bir haftadan uzun süredir mahsur kalan 41 kişinin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 21.11.2023 21:29 GÜNCELLEME 21.11.2023 21:53

Hindistan Uttarakhand Eyalet Başbakanı Pushkar Singh, yol çalışması sırasında çöken tünelde mahsur kalan işçilerle bugün görüntülü görüştüklerini ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Mahsur kalan işçilerin sürekli ayakta durduklarını ve sondaj çalışmaları devam ederken kendilerine güvenli bir bölge oluşturdukları ifade edildi.

ENDOSKOPİK KAMERA İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Eyalet Başbakanı Singh, kurtarma çalışmaları boyunca gıda, su ve oksijen için kullanılan büyük çaplı çelik borular aracılığı ile bir endoskopik kamera sistemi kurduklarını ifade etti. Yerel basın mahsur kalan işçilerin sayısının 41 olduğunu belirtirken, Hintli kurtarma ekipleri ise kurtarma çalışmaları çerçevesinde farklı bir bölgeden kazmaya başladıklarını ifade etti.

Yetkililer, Uttarakhand eyaletindeki 4,5 km'lik tünelde 12 Kasım'da erken saatlerde çökmesinden bu yana mahsur kalan adamların ışık, oksijen, yiyecek, su ve ilaçlar stoklarının az kaldığı gelen bilgiler arasında.

Yetkililer tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, bölgeye getirilen yeni bir sondaj makinesinin işçileri güvenli şekilde çıkarmaya yardımcı olacağı ifade edilmişti.

KAYNAK: REUTERS, DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu