Kuzey Kore yörüngeye casus uydusunu gönderdi

Kuzey Kore, bu yıl üçüncü kez denediği dünya yörüngesine casus uydu gönderme denemesinde başarılı oldu. Kuzey Kore geçen mayıs ve ağustos aylarında iki deneme daha yapıp başarısız olmuştu.

Kuzey Kore yörüngeye casus uydusunu gönderdi
Kuzey Kore yörüngeye casus uydusunu gönderdi
GİRİŞ 21.11.2023 22:17 GÜNCELLEME 21.11.2023 23:11
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore, 22 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında yörüngeye casus uydusu göndereceğini açıklamasının ardından fırlatmayı gerçekleştirdi.

Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamada, söz konusu uydunun Dünya yörüngesine başarılı şekilde gönderildiği bildirildi. Kuzey Kore, casus uydusunun Sohae Uydu Fırlatma Tesisi’nden yerel saatle 10.42'de fırlatıldığını ve 10.54'te uydunun yörüngeye girdiğini açıkladı.

Açıklamada, yakın gelecekte Kuzey Kore Silahlı Kuvvetleri’nin gözetleme kabiliyetlerinin güvence altına alınması için birden fazla casus uydunun yörüngeye gönderileceği bildirildi.

Güney Kore ve Japonya, fırlatmayı doğrularken, söz konusu uydunun yörüngeye yerleştirilip yerleştirilmediğini henüz doğrulayamadıklarını belirtti.

RUSYA YARDIM SÖZÜ VERMİŞTİ

Kuzey Kore geçtiğimiz mayıs ve ağustos aylarında casus uydu fırlatma girişiminde 2 kez başarısız olmuştu. Son fırlatma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a eylül ayındaki Rusya ziyarete sırasında Kuzey Kore’ye uydu yapımında yardımcı olma sözü vermesinin ardından gerçekleşti.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 15
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Nasıl yazı anlayan varsa, banada anlatsın
    Cevapla
  • Vatansever 5 ay önce Şikayet Et
    CHP çok çok sabırlı yıllarca dede kemoyu seçim kazanamsyıb CHP başına duddular gelende gideni aradır çinsden PKK üzülsün
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Turşuya limon mu sirkemi konur
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Çin çık büyük kuzey çin Güney Çin diye ikiye ayrılıp hatta 4 e ayrılıp yapılanması lazım Kuzey Kore'de pusula kullansın pusula kuzeyi gösterir ne alaka ise tahmin ettim
    Cevapla
  • Sinirli adam 5 ay önce Şikayet Et
    Kuzey Kore'nin başka işimi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı