ABD'de korkunç patlama! FBI'dan açıklama: Terör saldırısı

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nde meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı açıklandı. FBI, patlamayı ilk belirlemelere göre "terör saldırısı" olarak yorumladı.

GİRİŞ 23.11.2023 00:07 GÜNCELLEME 23.11.2023 15:41
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Son dakika patlama haberleri: ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nden ABD'ye geçiş yapan bir araçta patlama meydana geldi.

RAINBOW KÖPRÜSÜ'NDEKİ PATLAMADA 2 ÖLÜ, 1 YARALI

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nden ABD'ye geçiş yapan bir araçta meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı açıklandı. Hayatını kaybeden 2 kişinin patlamanın meydana geldiği araçta bulunduğu, yaralanan kişinin ise sınır devriyesi personeli olduğu ifade edildi.

FBI TERÖR SALDIRISI OLARAK ELE ALDI

ABD basınının isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberlerde, FBI’ın söz konusu patlamayı “terör saldırısı” girişimi olarak ele aldığı aktarılarak, patlama nedeniyle ABD-Kanada arasındaki 4 köprüde geçişlerin durdurulduğu belirtildi.

Üst düzey bir ABD yetkilisi basına yaptığı açıklamada, aracın yüksek hızla seyrettiğini ve köprüden geçiş yaptığı sırada bir elektrik direğine çarptığını aktararak, patlamanın kazanın ardından meydana geldiğini ifade etti. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

NEW YORK VALİSİ HOCHUL: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

New York Valisi Kathy Hochul, ABD ile Kanada arasındaki Rainbow Köprüsü'nde meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğuna dair belirtinin olmadığını söyledi.
ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamaya dair detaylar netleşmeye başladı. Düzenlediği basın toplantısında terör saldırısı iddialarına değinen New York Valisi Kathy Hochul, "Şu anda terör saldırısına dair bir belirti yok" dedi. Olaya karışan aracın küle döndüğünü ve motordan başka hiçbir parçasının kalmadığını belirten Hochul, yanan aracın parçalarının patlama etkisiyle çok geniş bir alana yayıldığı bilgisini paylaştı. Aracı kullanan kişinin Batı New York sakini olduğunun değerlendirildiğini ve kaza öncesinde aşırı hızda seyrettiğini kaydeden Hochul, soruşturmanın devam ettiğini belirterek “Rainbow Köprüsü'ne geri dönmeden önce halkın güvende olduğundan emin olacağız” ifadelerini kullandı. Kaza sonrasında geçici olarak kapatılan Kanada ile ABD arasındaki üç köprünün yeniden açıldığını kaydeden Hochul, Rainbow Köprüsü'nün hala kapalı olduğunu da sözlerine ekledi.

KANADA POLISI ALARMA GEÇTİ

ABD-Kanada sınırında yaşanan patlama, Kanada’ daki güvenlik güçlerini de alarma geçirdi. Toronto polisi tarafından X isimli sosyal medya platformu aracılığıyla yapılan açıklamada, "Kanada-ABD sınırında bugün yaşanan olay nedeniyle, şehir genelinde üniformalı polislerin devriyelerini artıracağız" ifadeleri kullanıldı. Somut bir tehdidin bulunmadığı belirtilen açıklamada, tedbir amacıyla güvenlik önlemlerinin artırılacağı vurgulandı.

ABD BAŞKANI BİDEN BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın patlamayla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedilirken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da ülke parlamentosuna olayı incelediklerini söyledi. Patlamaya ithafen, "Bunu aşırı derecede ciddiye alıyoruz” diyen Trudeau, “Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ülke çapındaki tüm sınır geçişlerinde ek önlemler düşünülüyor ve etkinleştiriliyor" dedi. ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ise, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, olayda terör saldırısı izi olmadığına işaret ederek “Şu anda bu olayla ilgili herhangi bir tehdit belirtisi bulunmuyor” ifadelerini kullandı. Mayorkas, ulusal ve yerel güvenlik otoriteleri ile işbirliği içinde soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Ümit 5 ay önce Şikayet Et
    Neden iki kişi ? Az değilmi daha çok olsaydı iyiydi
    Cevapla
  • Karakartal 5 ay önce Şikayet Et
    Az da siz bakın tadına bakalım bu işler öyle terörü finanse etmeye benzemez. Daha da beter olun terör ülkesi US
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    tüh tesadüfe bak şimdi birde müslüman lar yaptı der , gerisini artık sen düşün.
    Cevapla
  • mau 5 ay önce Şikayet Et
    Gazze'de çizilen imajları dolayısıyla kendileri de yapmış olabilirler. yapıları ve daha önce yaptıkları itibariyle bu mümkündür.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Vayy anam onu da belki Hamas yapmıştır he. Hemen haması vurmaya giderler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!