Almanya'da İslamofobi hız kesmiyor! Camilere nefret içerikli mektuplar gönderildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı 3 camiye ırkçı ve Müslümanların kutsallarına hakaret içeren zarflar gönderildi

Almanya'da İslamofobi hız kesmiyor! Camilere nefret içerikli mektuplar gönderildi
Almanya'da İslamofobi hız kesmiyor! Camilere nefret içerikli mektuplar gönderildi
GİRİŞ 23.11.2023 21:17 GÜNCELLEME 23.11.2023 21:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

DİTİB Berlin Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar, önceki gün Reinickendorf ilçesindeki Koca Sinan Camisine, bugün de Charlottenburg semtindeki Osman Gazi Camisine ve Neukölln ilçesindeki Muradiye Camisine posta yoluyla ırkçı yazıların yer aldığı zarflar geldiğini belirtti.

Ayar, zarflardan, ırkçı ifadelerin ve Müslümanların kutsallara hakaret içeren söylemlerin yazılı olduğu kağıtlar ile yakılmış Kuran-ı Kerim sayfaları ve domuz yağının çıktığını ifade etti.

"KADINLARIMIZ VE ÇOCUKLARIMIZ KORKU İÇİNDE"

Dernek yetkililerinin polise haber verdiğini aktaran Ayar, ayrıca ilçe ve eyalet yetkililerine de olayın bildirildiğini aktardı.

Ayar, bundan kısa süre önce de Şehitlik Camisi’ne de ırkçı saldırının yapıldığı bilgisini paylaşarak, “Biz Müslümanlar olarak bu saldırılardan endişe duyuyoruz. Kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz kaygı ve korku içinde.” dedi. Almanya’da 5 milyonun üzerinde Müslüman'ın yaşadığına işaret eden Ayar, “Biz yetkilerden Müslümanlara ve ibadethanelere sahip çıkmalarını talep ediyoruz. Bu olayların bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

"YETKİLİLERİ MÜSLÜMANLARIN ÖTEKİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Ayar, ibadethanelerin hedef haline gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Camilerimizin ırkçı saldırılara maruz kalması bizi üzüyor ve endişelendiriyor. Yetkilileri, toplumun bölünmesine, parçalanmasına, Müslümanların ötekileştirilmesine karşı durmaya çağırıyoruz. Açık bir şekilde dayanışma göstermelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da son haftalarda camilere yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirilmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • canacan 5 ay önce Şikayet Et
    failler bulunup neden ceza almıyor. bizde olsa savcılık dakkasında bulur en yüksek mertebeden cezayı basar. bizde provakatör onlarda islama fobi.
    Cevapla
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Almanya PKK ile haşir neşir olduğu için içerde işgal altındadır...kötüye yüz verme tepene çıkar,iyiye eziyet etme yuvan yıkılır
    Cevapla
  • Turancılar 5 ay önce Şikayet Et
    Bu dinsizlere karşı biz de ülkemizdeki kilise ve sinagoklara mektup göndersek tutuklanırız. Hani biz müslümanız ya, biz hoş görülü bir dine ve millete mensubuz ya. Dinsizler bşze ne kadar saldırırsa saldırsın sabrederiz. Öyle ya biz herkesin kahrını çekmek zorundayız. Ne zaman hristiyana ce yahudiye gerekeni yapacağız
    Cevapla
  • Harun 5 ay önce Şikayet Et
    Amerikanin isidir
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 5 ay önce Şikayet Et
    demek oluyor ki artık 3.dünya savaşı yakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var