İrlanda savaş alanına döndü! Halk sokağa indi

İrlanda’nın başkenti Dublin’de okulun önünde meydana gelen bıçaklı saldırının ardından halk sokağa indi. Göstericiler, polisle çatışarak, araçları ateşe verdi.

GİRİŞ 24.11.2023 02:15 GÜNCELLEME 24.11.2023 04:22
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

İrlanda'nın başkenti Dublin'de şehir merkezindeki bir okulun dışında meydana gelen bıçaklama olayında 3'ü çocuk 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sky News'te yer alan haberlere göre, Dublin'de Doğu Parnell Meydanı'nda bir okulun dışında meydana gelen bıçaklama olayında yaralanan 5 kişi arasında 3 küçük çocuk bulunuyor.

İrlanda polisi de yaptığı açıklamada, okulun dışında birden fazla küçük çocuğun dahil olduğu "ciddi olayın" meydana geldiğini kaydetti.

Polis, aralarında üç küçük çocuk, bir erkek ve bir kadının bulunduğu 5 kişinin Dublin bölgesindeki hastanelere kaldırıldığını ifade etti.

OLAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İrlanda polisi, çocuklardan birinin ve olay yerinde bulunan kadının, ciddi yaralanma, diğer iki çocuk ve erkeğin ise daha hafif yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü kaydetti.

Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.​​​​​​​ İrlanda kamu yayın kuruluşu RTE de yaralanmaların şüpheli bıçaklama olayından kaynaklandığını bildirdi.

BIÇAKLAMA OLAYININ ARDINDAN TOPLANAN GRUP İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Dublin'de 5 kişinin bıçaklanması olayının ardından bıçaklı saldırının meydana geldiği bölge yakınlarında toplanan protestocular ile İrlanda polisi arasında gerginlik çıktı.

Bıçaklama olayından göçmen bir erkeği sorumlu tutunan grup, bir polis aracını ve tramvayı ateşe verdi ve bazı polis memurlarına saldırdı.

PROTESTOCULAR BİRÇOK ARACA ZARAR VERDİ

Protestocular, birçok araca da zarar verdi. İrlanda polisi, bıçaklı saldırıyla bağlantılı bir kişinin gözaltına alındığını ve bu kişinin de ciddi yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı.

"BU AKŞAM TANIK OLDUĞUMUZ SAHNELERE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK"

İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Dublin şehir merkezinde meydana gelen korkunç saldırı hepimizi şoke eden dehşet verici bir suç, ancak bu akşam şehir merkezimizde tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilemez ve gösterilmeyecektir.” ifadesini kullandı.

McEntee, "haydut ve manipülatif bir unsurun, dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin" altını çizdi. ​​​​​​​

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Milli 5 ay önce Şikayet Et
    Filistini destekledikleri için İsrail oyunu olabilir ajandır ajan
    Cevapla
  • Bay Y. 5 ay önce Şikayet Et
    Sınırların da yunuslar dolaşan İrlanda değil mi bu. Vah Vah ,birisi ölmüş olsa Kıyamet kopar. Herhalde.
    Cevapla
  • serkan y. 5 ay önce Şikayet Et
    senin dediğin izlanda!!! bu Filistine tam destek veren İrlanda.. bir anda sokak olayları...!?
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in işidir bu. Bu adamlar çok karşı çıkıyorlar soykırıma.
    Cevapla
  • mahmud 5 ay önce Şikayet Et
    irlanda iskoçya ve ingiltere masonların en fazla olduğu yerlerden, onların işidir bu, yahudi güya müslümanları kötü göstermeye çalışıyor ama boşa çaba, dünya artık yahudiye inanmaz ve kendilerine çektikleri nefret sönmez.
    Cevapla
  • Yunus 5 ay önce Şikayet Et
    Avrupadaki zalim yöneticilere karşı aklıselim ve vicdan sahibi olan halk kesimi arasındaki fikir farklılıkları sonucu kısa zamanda muhtemelen avrupa baharını izleyeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!