Erdoğan talimat verdi, MİT devreye girdi: Taylandlı esirler serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT'e talimat verdiği ve bu çerçevede yürütülen görüşmeler neticesinde Gazze'deki Taylandlı esirlerin serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 26.11.2023 10:07 GÜNCELLEME 26.11.2023 12:59
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

İsrail'le Hamas arasındaki anlaşma kapsamında, esir takası devam ediyor. Gazze'de ateşkes sağlanması noktasında ilk günden beri diplomatik çalışmalarını yürüten Türkiye'nin esir takasında aktif rol aldığı ortaya çıktı.

Bu kapsamda Hamas, 13'ü İsrailli 4'ü Tayland vatandaşı olmak üzere 17 kişiyi serbest bıraktı. Anlaşmanın yürürlüğe girdiği cuma günü ise Hamas, 13 İsrailli, 10 Taylandlı ve bir Filipinler vatandaşını salıvermişti. 

"Sürpriz" olarak yorumlanan bu gelişmenin arkasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT'e verdiği talimatın olduğu öğrenildi.

Serbest kalan Taylandlı rehineler

Erdoğan'ın MİT Başkanı İbrahim Kalın'a konuyla ilgilenmesi için talimat verdiği, bu kapsamda yürütülen girişimler sonucunda Gazze'deki Taylandlı rehinelerin serbest bırakıldığı ifade edildi.

Dün akşam bu konuyla alakalı açıklama yapan Hamas da "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak, Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı." demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 64
  • Dünya 5ten büyük 5 ay önce Şikayet Et
    '7 Ekim' gibi eylemleri keşke istihbarat önceden farkedebilse, belki bu kadar bedeller ödenmesine engel olunabilirdi... neticede '7 Ekim' ve sonrası Türkiye insanını etkiliyor ve dolayısıyla ilgilendiriyor...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanını çok iyi koruyun. Zira ÖZAL'da böyle önemli bir Türki devletler gezisi sonrası süikaste uğramıştı..ADRİYATİKTEN ÇİN SEDDİNE kadar söylemi! Emperyalizm böyle zamanlarda "süikast e yöneldiği "malum. Muhsin YAZICIOĞLU'nu ortadan kaldırdık ve hala Türkiye çözemedi rahatlığındalar zira..
    Cevapla
  • ooo 5 ay önce Şikayet Et
    Ey İnsanlık ! iyi bak, Tarihe şahitlik ediyorsun ? Yeni Kahramanlıklar ve SABRIN sonucu ZAFERLERE ..... Evet, Filistin ZAYIF, askeri gücü yok ! Silahı yok ! Lakin, İMANI var ! İNANÇI var... İMAN, SİLAHI yenecektir.
    Cevapla
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    2 milyarda olsa, vurucu güç yok (henüz)... 100 yıl önce dağıtıldık, baş gitti (hilafeti türkler 400 yıl devraldı, sonundada bitirdi, başkasını suçlamaya gerek yok, idare edememişiz demekki)... biz düzeltmeye, az hata yapmaya çalışalım, sabredelim... mükafatını Mevla dan bekleyelim...
    Cevapla
  • BoRa 5 ay önce Şikayet Et
    Cok dogru söyledin 2.5 milyon filistinlini imani geri kalan 2 milyar Islam aleminde yok . Yapulan katliama seyirci kaliyoruz 4 milyon keferenin hakkindan gelemiyoruz yaziklar olsun bizlere. Tum bati ve kafir seytan silah verirkekr kafire Filistine biz neden vermiyoruz. Demekki korkagiz iman zayifligi var
    Cevapla
  • ismail 5 ay önce Şikayet Et
    Nuryüzlü başkanım rabbim seni korusun islamın tek önderi sensin geri kalan hepsi kukla
    Cevapla
  • kadir 5 ay önce Şikayet Et
    tayland lı esirler ne alaka hamas bunları neden esir aldı ki ..yahudi leri esir al gebert hamas
    Cevapla
  • İSLÂM 5 ay önce Şikayet Et
    Kadir bak öfkeni anlıyorum ve öfkelenmekte sonuna kadar haklısın. Ben de senin gibi öfkeleniyorum ve öfkelenmekte çok haklısın fakat söylediğin şeyler dinimize çok ters bir araştır istersen. Hem bak gördüm mü bu rehinelere karşı tutumları Hamas'a desteği daha da arttırdı. Bak Allah'ın izni ile insanlar Islâm'ı daha da merak edecekler...
    Cevapla
  • ….. 5 ay önce Şikayet Et
    Konser vardı bu sebepten farklı uyeuktan insanlar vardı
    Cevapla
  • Adil düzen 5 ay önce Şikayet Et
    Benim Peygamberim (s.a.s.) bir yahudinin cesedine bile değer vermiş insan olduğu için ;ama sen rehineleri gebert diyor ve Müslümanları öldüren o alçak Yahudilere benzemeye çalışıyorsun. "TAMAM SAVAŞ MEYDANINDA BUNLARI ÖLDÜRECEKSİN" hak ediyorlar ama silahsız rehineleri gebert diyorsun. Bu din dünyaya hakim olacaksa haksız yere geberterek olmayacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."