Bakan Tunç, Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu 22. Olağan Oturumu’na katıldı.

Bakan Tunç, Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katıldı
Bakan Tunç, Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katıldı
GİRİŞ 27.11.2023 09:47 GÜNCELLEME 27.11.2023 09:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Tunç, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada;

“İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu 22. Olağan Oturumuna katıldık ve İİT İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Büyükelçi Muhammad Lawal Sulaiman ile bir araya geldik.

IRK AYRIMCILIĞI ORTADAN KALKMALI

'İslam ve İnsan Hakları Perspektiflerinde Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması' temasıyla gerçekleştirilen oturumda, İslam düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadele konusunda görüşlerimizi ifade ettik.

SÖZDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI

İnsan haklarının sözde savunucusu gözüken birçok batılı devlet, başta Filistin’de yaşanan katliam olmak üzere, konu Müslümanlar olunca insan haklarını görmezden gelmekte. Bu durum, batılıların insan hakları konusundaki samimiyetleri açısından turnusol kâğıdı görevi görmektedir.

Batılı liderlerin sessiz kaldığı bir ortamda Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara, insanlık suçlarına hep birlikte yüksek sesle karşı çıkıyoruz. Tüm insanlığın kadim değerleri olan adalet, eşitlik ve insan haklarının altını oyan, toplumları zehirleyen ırk ayrımcılığının son bulması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Yaşar dede 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın tunç bunlardan bir şey olmaz, midesinde 4 kg et olan açın halinden anlamaz. Şahit olduğum bir mesele bir çocuk bakkalın önünde sergilenen şekerden bir tane alır bileğini keserler şeriat diye, o çocuğa bir avuç verseler canları çıkar,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı