Putin'den Filistin açıklaması! Mahmud Abbas'a mesaj

Filistin Halkıyla Dayanışma Günü nedeniyle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a mesaj gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Filistin’in kendi egemen devletlerini kurma yönündeki meşru haklarını destekliyoruz” dedi.

GİRİŞ 28.11.2023 19:59 GÜNCELLEME 28.11.2023 19:59
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin Halkıyla Dayanışma Günü nedeniyle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a mesaj gönderdi.

Filistin’in bağımsızlığına verdiği desteği yineleyen Putin, “Şu anda kanlı çatışma Filistin'in sivil halkına sayısız acılar yaşatırken, halkınızın 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan kendi egemen devletlerini kurma yönündeki meşru haklarını kullanmasını destekleyen Rusya'nın tutarlı tutumunu yeniden teyit etmenin özellikle önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.



Mesajında Rusya ile Filistin arasındaki ilişkilere de değinen Putin, “Ortak çabalarla geleneksel olarak dostane nitelikteki Filistin-Rusya ilişkilerinin ve çeşitli alanlardaki karşılıklı faydaya dayanan işbirliğinin gelişimini ortak çabalarla sağlayabileceğimize eminim. Bu şüphesiz ortak çıkarımızadır ve bölgesel güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesiyle uyumludur. Sayın Devlet Başkanı, size sağlık ve başarılar, Filistinlilere ise anavatanlarında barış, esenlik ve refah temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    kktc tanınsın
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    abd UÇAK GEMİSİ BATACAK
    Cevapla
  • VatandaşM 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin halkının haklı davasını dünya genelinde Müslüman ve Gayrimüslimler Mahmut Abbas'tan başka herkes savunuyor. Bu adamın bir girişimini temasını görmedim.
    Cevapla
  • fani 5 ay önce Şikayet Et
    FİLİSTİN ZATEN DEVLET DEĞİLMİ YAVV.Bunlar nasıl BİR ALGI oyunu ...FİLİSTİN devletibe İSRAİL VE ONUN AVANELERİ gelip ÇÖKTÜ ((((GEL GÖRKİ çok entrasan Olan FİLİSTİNİN KENDİNİ bir devlet olarak Görneyisi)))nebir ordusu Nede bir silahı var )))kendini devlet görmeyip KİMSEDEN YARDIM İSTEMEMEŞİ garip Askeri yönden....UKRAYNAYA TÜM AVRUPA SİLAH GÖNDERIYO mesala///
    Cevapla
  • mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    bu putin denilen adam ukraynada gazzeden daha çok çok çok katliam yaptı çocuk bebek kadın yaşlı genç demeden .
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ne içtin memmet?
    Cevapla
  • muvahhid 5 ay önce Şikayet Et
    Yok öyle bir şey.Ukraynada askeri alanlar %90 diviller % 10 vurulurken,filistinde %95 siviller vuruluyor.Görmüyormusunuz.Yoksa vicdanmı öldü!
    Cevapla
  • baki taştan 5 ay önce Şikayet Et
    öyle birşey olamaz çünkü onlar sarı saçlı mavi gözlü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Takla atan aracın içinde bildiği tüm duaları okudu!
Casusluk faaliyetlerine dikkat! Bir kişi nasıl ajan olarak devşirilir?