Kışla ve hapishanelere saldırıların 'darbe girişimi' olduğu ortaya çıktı!

Sierra Leone’da kışlaya ve hapishanelere düzenlenen saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Sierra Leone Enformasyon Bakanı Chernor Bah, “Olay başarısız bir darbe girişimiydi” dedi.

GİRİŞ 28.11.2023 18:56 GÜNCELLEME 29.11.2023 10:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’nun başkenti Freetown'da kışlaya ve hapishanelere düzenlenen silahlı baskınların “darbe girişimi” olduğu ortaya çıktı.

Sierra Leone Enformasyon Bakanı Chernor Bah yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırıların hükümeti devirmeye yönelik başarısız bir darbe girişimi olduğunu belirterek, "Olay başarısız bir darbe girişimiydi. Niyet, demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti yasadışı bir şekilde yıkmak ve devirmekti. Girişim başarısız oldu ve liderlerin çoğu ya polis gözetiminde ya da firarda” dedi.



Firari saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği ifade eden Bah, zanlıların Sierra Leone yasaları önünde hesap vereceğini açıkladı.

EN AZ 2 BİN MAHKUM FİRARİ

Saldırılarda 2 bin mahkum firar etmiş, 13’ü asker, biri polis olmak üzere 20 kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer, saldırganlarla ilgili bilgi verenlere 2 bin dolar, kaçak mahkumlarla ilgili bilgi verenlere ise bin dolar ödül verileceğini duyurmuştu. Saldırıların ardından başlatılan ve gece saatlerini kapsayan sokağa çıkma yasağının da ülke çapında devam ettiği bildirilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Gurbet 5 ay önce Şikayet Et
    Darbe yapandan sorgusuz sualsiz kurşuna dizilmeli. Türkiye gibi olmamalı. Onların darbecilerin arkasında ABD veya Avrupa vardır kesin
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Demokratik seçimle gelen hükümeti neden yıkmaya çalışırlar belli dış güçler kendi kuklalarını koymak ülkeyi sömürmek için böyle olan ülkeler en kısa zamanda inş düzelir
    Cevapla
  • Hans 5 ay önce Şikayet Et
    Aşmayın sakın tamammi bir dahakine sizi halletsinler hemiii...!
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    sömürgeci katil fransızların yeni oyunları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!