İsrail’in serbest bıraktığı çocuk mahkumun sözleri yürekleri dağladı

İsrail’in esir takası kapsamında dün serbest bıraktığı çocuk mahkum 16 yaşındaki Qasim Al-Alami, “İsrailli gardiyanlar bizi 9 saat boyunca soğukta beklettiler” dedi.

İsrail’in serbest bıraktığı çocuk mahkumun sözleri yürekleri dağladı
İsrail’in serbest bıraktığı çocuk mahkumun sözleri yürekleri dağladı
GİRİŞ 28.11.2023 20:49 GÜNCELLEME 28.11.2023 20:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İsrail ve Filistin arasında 24 Kasım’da varılan esir takası anlaşması kapsamında dün serbest bırakılan 16 yaşındaki çocuk mahkum Qasim Al-Alami, İsrail hapishanelerinde yaşadıklarını anlattı.

İsrail güçleri tarafından idari gözaltı yasası uyarınca 18 Kasım’da tutuklanan Al-Alami, İsrail'in Ofer Hapishanesi’nde 4 ay kaldığını ve esir takası anlaşması ile serbest bırakıldığını ifade etti.

YETERLİ YEMEK VERİLMİYOR

İsrail’in çocuk mahkumlara battaniye, kıyafet ve yeterli yiyecek sağlamadığını aktaran Al-Alami, gardiyanlar tarafından iyi muamele görmediklerini belirtti. Filistinli mahkumlara tuvaleti kullanmaları için 10 dakika izin verildiğini aktaran Al-Alami, 8 kişilik odalarda 12 kişi kaldıklarını açıkladı.

ÇOCUK MAHKUMLAR HER GÜN 9 SAAT SOĞUKTA BEKLETİLİYOR

Gardiyanların 7 Ekim’den sonra koğuşlardaki tüm elektrikli aletlere ve yiyeceklere el koyduğunu ifade eden Al-Alami, İsrailli gardiyanların Filistinli mahkumları her gün suçsuz ve sebepsiz yere dövdüğünü söyledi. Gardiyanların çocuk mahkumları 9 saat boyunca soğukta beklettiklerini aktaran Al-Alami, serbest bırakılmasını sağladığı için Hamas’a teşekkür etti.

"İSRAİLLİ GARDİYANLAR, FİLİSTİNLİ MAHKUMLARI HER GÜN DÖVÜYOR"

Dün serbest bırakılan çocuk mahkumlardan Abdullah Akhil ise, 6 aydır tutuklu olduğunu belirterek, İsrailli gardiyanların Filistinli mahkumları her gün dövdüklerini yineledi. Gardiyanların hasta mahkumlarla ilgilenmediklerini aktaran Akhil, Hamas’ın İsrailli esirlere insancıl bir şekilde, İsrailli gardiyanların ise Filistinli mahkumlara gaddarca davrandığını söyledi.

Öte yandan Gazze Şeridi’ndeki insani aranın başladığı 24 Kasım’dan bu yana 4 grup halinde Hamas tarafından 50 İsrailli ile en az 19 yabancı uyruklu, İsrail tarafından ise 150 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 17
  • Zadrakomlu 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdi asıl müslümanlar nerede
    Cevapla
  • Nurettin 5 ay önce Şikayet Et
    Medeniyetin beşiği insan haklarının savunucusu iki yüzlü Avrupa nerede
    Cevapla
  • Fener 5 ay önce Şikayet Et
    Allah tüm satanist ve siyonistleri Helak etsin InşAllah. Allah Filistin Halkının Hakkını bırakmasın InşAllah.
    Cevapla
  • Kayserili. 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail topluluğunu Rabbim helak eyle.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    yarabbim sen bu kâfir ve zalimleri kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim Çocukların bedduası tutsun inşallah hepsini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan ile Miçotakis görüşmesinde Atina'nın beklentisi
Likud Milletvekili Tali Gottlieb'dan ABD'ye: Gazze'yi hassas olmayan füzelerle vuracağız