5. rehine takası başladı! Rehineler karşılıklı serbest bırakıldı

İsrail ile Hamas arasında varılan insani ateşkesin 5'inci gününde esir takası başladı. Hamas, 10'u İsrailli 12 rehineyi Kızılhaç yetkililerine teslim etti. İsrail de buna karşılık 30 Filistinliyi serbest bıraktı.

GİRİŞ 28.11.2023 23:00 GÜNCELLEME 29.11.2023 01:26
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari, X sosyal medya platformundan İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatına ilişkin açıklama yaptı.

10 İSRAİLLİ ESİR KIZILHAÇ'A TESLİM EDİLDİ

Ensari, Gazze’de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini belirtti. Dışişleri Sözcüsü, mutabakat kapsamında İsrail'in de 30 Filistinli esiri bugün serbest bırakacağını ifade etti.

İSRAİL ORDUSU 12 ESİRİN KIZILHAÇ'A TESLİM EDİLDİĞİNİ DOĞRULADI

Öte yandan İsrail ordusu, 10'u İsrailli ve ikisi yabancı uyruklu olmak üzere 12 esirin Kızılhaç'a teslim edildiğini doğruladı.

Açıklamada, Kızılhaç yetkililerinin 12 esiri Mısır'a naklettiği ve şu anda İsrail topraklarına doğru yola çıktıkları kaydedildi.

İSRAİL HAPİSHANELERİNDEKİ 30 FİLİSTİNLİ KADIN VE ÇOCUK ESİR SERBEST BIRAKILDI

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerinden 15'i kadın, 15'i çocuk 30 esir serbest bırakıldı.

İsrail, Hamas ile vardığı mutabakat uyarınca hapishanede tuttuğu 30 Filistinli esiri serbest bıraktı.

Filistin Esirler Cemiyetinden bugün yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki 15'i kadın, 15'i çocuk 30 esirin serbest bırakılacağı belirtilmişti.

Açıklamada, serbest bırakılacak esirlerin isim listesine de yer verilmişti.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • .....israil 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail için farketmiyor İsrail'in katileri 3-5 yaş bebek çocuk demeden canlari ne zaman istese istediği Filistinli içeri aliyor birde içeri aldıklarına her türlü isgence hakaret eden katil mahluklar ana Hamas el kassam tugaylarınin kısa sureligine misafir ettigi insanlar neredeyse bizi bırakmayın diyecek kadar bir anne baba kardeş şefkatiyle davranışlar kucaklasip el sallayıp ayriliyor
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail 120 esir serbest bırakıldı. öte yandan 116 kişiyi tutukladı. Bu nasıl bir takas.
    Cevapla
  • kali bek 5 ay önce Şikayet Et
    Bu rehine Takası tam bir aptallık İsrail saldığı insanların yerine yenilerini tutukluyor veya öldürüyor Hamasın esirlerini vermemesi lazım
    Cevapla
  • Harbinger35 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar iyi bir şey değil.Ama bütün suç 80 yıldır ölüm makinası davranışları sergileyen israilin yönetimlerinin suçu!Siyon yönetimleri yani.Tarihte atalarımız osmanlı kendine sığınan yahudileri hristiyanların elinden kurtarmıştır.Ama sonra bu kansız siyon yahudileri sanırım 1919 da filistinde atatürk komutasındaki ordumuzu geri çekerken kalleşce arkadan saldırdılar.
    Cevapla
  • HAMAS'a: 5 ay önce Şikayet Et
    HAMAS ile bağı olan varsa bildirsin: HAMAS askerleri eldiven kullansın, verdikleri esirlerin üzerinde parmak izi bırakmasınlar (oyuncak, çanta, ilaç vs. gibi), gelen araçlara dokunmasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Portakal'dan CHP'li isme sert sözler: 'Gerçekten hiç utanma yok'
Likud Milletvekili Tali Gottlieb'dan ABD'ye: Gazze'yi hassas olmayan füzelerle vuracağız