Gazze'de flaş gelişme! Hamas'tan, İsrail'e yeni teklif! Netanyahu'yu çıldırtan madde

İsrail medyası, Hamas'ın "insani aranın" uzatılması karşılığında Gazze'deki yaşlı tutukluların serbest bırakılmasıyla başlayıp askerlerle sona eren dört aşamalı yeni bir mutabakat önerdiğini ileri sürdü.

GİRİŞ 30.11.2023 02:36 GÜNCELLEME 30.11.2023 09:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Son dakika Gazze haberleri: İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırılarını 24 Kasım'da "insani ara" nedeniyle durdururken, Gazze'de "insani ara" ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Gazze'de flaş gelişme! Hamas'tan, İsrail'e yeni teklif! Netanyahu'yu çıldırtan madde

HAMAS'TAN, İSRAİL'E YENİ İNSANİ ARA TEKLİFİ

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, Hamas, İsrail'e esir takasına yönelik yeni öneride bulundu.

Önerinin, "insani aranın" uzatılması karşılığında Gazze'deki yaşlı esirlerden başlayıp erkekler, ardından kadın asker, sonunda da erkek askerlerin serbest bırakılmasıyla sona eren 4 aşamalı yeni bir esir değişimini içerdiği kaydedildi.

İSRAİLLİLERİ ÖLDÜREN MAHKUMLARIN DA SERBEST BIRAKILMASI İSTENDİ

Teklifte, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasına karşılık, "İsraillileri öldürmekten suçlu bulunan" Filistinli mahkumların da serbest bırakılmasının istendiği ifade edildi.

Gazze'de flaş gelişme! Hamas'tan, İsrail'e yeni teklif! Netanyahu'yu çıldırtan madde

ARABULUCULAR TARAFINDAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Aynı kaynağa göre, adı açıklanmayan İsrailli bir siyasi yetkili, Tel Aviv'in, "Yeni anlaşmayı görüşmeden önce Hamas'ın elinde bulunan 21 kadın ve 4 çocuğu serbest bırakması gerekiyor" diyerek yanıt verdiğini aktardı.

İsrail devlet televizyonunun haberine ilişkin Hamas ve İsrail'in yanı sıra arabulucular Katar, Mısır ve ABD tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ile Hamas arasında esir takası kapsamında 24 Kasım’da Gazze’deki çatışmalara 4 gün “insani ara” verilmesi için mutabakata varılmıştı. Söz konusu mutabakat, daha sonra 2 gün uzatılmıştı.

Gazze'de flaş gelişme! Hamas'tan, İsrail'e yeni teklif! Netanyahu'yu çıldırtan madde

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Rumuz 7 ay önce Şikayet Et
    Ey HAMAS, sakın askerleri bırakma, yoksa sonunu hazırlarsın.
    Cevapla
  • Kadir 7 ay önce Şikayet Et
    Eline çayını kahvesini alıp sıcacık evinde, rahat kanepesinde yada koltuğunda oturan herkes müzakere uzmanı olmuş mübarek. Hamas size danışmamakla çok büyük hata ediyor. Hemen iletişime geçsin sizinle ve akıl verin hamasa, taktik öğretin biraz...
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAH cc mucahıt kardeslerımıze yardım et fazlı keremınle
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    hamas neden sivilleri rehin aldı simdi daha iyi anlaşılıyor. kendi halkını kurtarabilmek için en etkili tek yöntem
    Cevapla
  • Gonyali 7 ay önce Şikayet Et
    Başkalarının yaşam hakkı na yeltenenlerin fişini çekmek en güzeli Ister asker ister rütbeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki