Rusya'dan flaş LGBT kararı!

Rusya'da mahkeme, LGBT hareketinin 'aşırılıkçı' olarak kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verdi.

Rusya'dan flaş LGBT kararı!
Rusya'dan flaş LGBT kararı!
GİRİŞ 30.11.2023 19:22 GÜNCELLEME 02.12.2023 14:28
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Rusya Yüksek Mahkemesi, Adalet Bakanlığı'nın başvurusu üzerine LGBT hareketinin ülkedeki faaliyetlerine ilişkin bilgi toplandı.

FAZLA AŞIRILIKÇI

Kamuya kapalı gerçekleşen toplantıda, LGBT hareketinin aşırılıkçı olarak kabul edilmesine ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildi.

Rusya Adalet Bakanlığı'ndan 17 Kasım'da yapılan açıklamada, LGBT hareketinin faaliyetlerinde sosyal ve dini ayrışma unsurlarının tespit edildiği ve bunun, federal yasayı ihlal ettiği öne sürülmüştü.

Açıklamada, LGBT hareketinin 'aşırılıkçı' olarak kabul edilmesi ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanması için Rusya Yüksek Mahkemesi'ne başvurulduğu kaydedilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl imzaladığı kararnameyle ülkede eşcinsel ilişkiler, "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kapsamına dahil edilmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 56
  • ekrem 5 ay önce Şikayet Et
    c h p ve diğer ortakları olan partiler ve fox tv halk tv diğer şu yalaka kanallar lgbt yi onur olarak taraftarlarına kakaladı ayrıca bay bay kemalı da onursal üye yaptılar zaten o yüzden yapmayacakları taahhütlerin sözünü verirken hep namus sözü veriyorlar chp lgbt
    Cevapla
  • Adalı 5 ay önce Şikayet Et
    Darısı Türkiye’nin başına
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    zaten hedef sapkınlığı tertemiz hale getirmektir
    Cevapla
  • mkurtuluş 5 ay önce Şikayet Et
    CHP ye hakaret olur
    Cevapla
  • hakki 5 ay önce Şikayet Et
    her gecen gun gençlerde homoseksüellik ve lezbiyrncilik artıyor. Hatta ve hatta hergün televizyonlara bu eşcinselleri özellikle çıkartıp gençleri ozendiriyorlar. Devlet bu ise el atip turk aile hayatını kurtarmasi lazım tıpkı rusyanin yaptığı gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat