İsrail ve Hamas anlaşmıştı! Hamas'tan bir hamle daha geldi!

Hamas, İsrail ile varılan insani ara anlaşması kapsamında yapılan 7. rehine takasında 6 İsrailli rehineyi daha Kızılhaç'a teslim ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 01.12.2023 00:32 GÜNCELLEME 01.12.2023 11:05
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Son dakika Hamas haberleri: İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırılarını 24 Kasım'da "insani ara" nedeniyle durdururken, Hamas, 6 İsrailli rehineyi daha Kızılhaç'a teslim ettiğini açıkladı.

HAMAS'IN SERBEST BIRAKTIĞI REHİNE SAYISI 8'E YÜKSELDİ

İsrail ordusu, Kızılhaç'tan aldığı bilgiye göre, Gazze Şeridi'nde serbest kalan 6 İsrailli esirin yola çıktığını duyurdu.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde taraflar arasında varılan mutabakat sonucu gerçekleşen esir takasının 7. turunda İsrail-Fransa çifte vatandaşı ve İsrailli iki kadın esirin serbest kalmasıyla bugünkü toplam sayı 8'e yükseldi.

ŞİMDİYE DEK 81 İSRAİLLİ, 210 FİLİSTİNLİ REHİNE SERBEST BIRAKILDI

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 210 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Hamas, taraflar arasındaki müzakerelerde 7 kadın ve çocuk esir ile İsrail ordusunun bombardımanında öldürülen 3 İsrailli esirin naaşlarının teslim edilmesi karşılığında "insani ara"nın bir gün daha uzatılması şeklindeki teklifin İsrail tarafından reddedildiğini duyurmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • as selam 5 ay önce Şikayet Et
    zalime merhamet mazluma ihanettir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Yine mi Arap Barış Gücü masalı?? Türkiye ABD beslemesi PYD'ye operasyon yapar korkusu ile Suriye'ye Arap Barış Gücü getirme planları vardı. Şimdi ise; "ABD'nin ana GÜÇ" olarak tıpkı ÇEKİÇ GÜÇ benzeri bikaç “kıyakçı kukla” devlet bu gruba katarak GAZZE'nin işgali ve yeniden yapılandırılması planı mı?
    Cevapla
  • 543 5 ay önce Şikayet Et
    alçak dinsiz imansızisrail ettiğiniz burnundan misliyle getireceğiz gargat ağaçlarıda sizi ele verecek allahın izniyle
    Cevapla
  • Kul 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin, Türkiye ile aynen Libya'daki gibi deniz yetki antlaşması imzamalı, böylece İsrail ile Güney Kıbrıs ile ortaklığını bozmalı. Mahmut Abbas ortada zaten yok, ondan da kurtulmalı.
    Cevapla
  • Erdoğan 5 ay önce Şikayet Et
    Hamas ne yapıyorsun önce saldırdın bütün Filistini yıktırdın şimdi 4 İsrailliyi teslim edince sana acıyıp vazmı geçecek İsrail Tutuğunuzu öldürün Netanyahunun başına ödül koyun dünyaya çıkamaz edin hatta generallerine de aynısını uygulayın
    Cevapla
  • Dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin zaten yıkık tı . Biraz düşün be kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!