Amerika Türkiye'nin Gazze yardımından rahatsız oldu
ABD Hazinesi'nin üst düzey yetkilisi açıklama yaptı. Açıklamada Amerika'nın Türkiye'nin Hamas'a fon toplamasından rahatsızlığını dile getirdi.

Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, Türkiye'nin Hamas'ın bağış toplama planlarında "öne çıkan" bir ülke olduğunu söyledi. Nelson, İstanbul'da Türk hükümet yetkilileriyle finans ve iş dünyası gruplarıyla yaptığı toplantılarda basın açıklaması gerçekleştirdi. Gazetecilere verdiği demeçte "Türkiye'nin Hamas'a gelecekteki olası terörist saldırılar için fon sağlamaya devam etme ve mali destek bulma yeteneğinden derin endişe duyuyoruz" dedi.
TÜRKİYE HAMAS'I TERÖRİST OLARAK NİTELENDİRMİYOR!
"Türkiye çoğu batılı müttefikinin ve bazı Körfez ülkelerinin aksine Hamas'ı terörist bir grup olarak görmüyor ve bazı üyelerine ev sahipliği yapıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hamas'ı "özgürlük savaşçıları" olarak nitelendirmesinden ve son haftalarda Gazze'ye yönelik bombardımanı nedeniyle İsrail'i "terör devleti" olmakla suçlamasından rahatsız oldular.
İsrail'in en yakın müttefiki ABD, 7 Ekim'de başlayan İsrail'in saldırIlarının ardından Hamas'a sağlanan fonları kısıtlama çabaları kapsamında çok sayıda Türk kurum ve kişilere yaptırım uyguladı.
TÜRKİYE'NİN HAMAS'A BAĞIŞLARINDAN RAHATSIZ OLDULAR
Nelson, Türkiye'nin Hamas'a bağışlarından, yatırım portföylerinden, hayır kurumlarının ve kar amacı gütmeyen kuruluşların fon toplamaya yönelik geçmiş çabalarıyla bağlantılı olduğunu söyledi. Türkiye, Hamas'ı meşru görse bile, Hamas'ın yine de iç yasaları ihlal edebileceğini söyledi ancak buna dair somut bir örnek veremedi.
"ABD'nin yaptırımlarına bakılmaksızın Türkiye'nin bu sorunu kendi yerel yasal makamları çerçevesinde çözmesi için yeterli fırsat var" dedi.
Nelson, Türk yetkililerin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmediğini hatırlattı ve de aynı zamanda Türkiye'nin kara para aklama ve şiddet gibi suçları da finansmanı dahil olmak üzere iç hukuk ihlallerine tolerans göstermediğini de söyledi.
HAMAS'A YARDIM EDEN ÜLKELERİ SIRALADILAR
Washington, Hamas'ın yüz milyonlarca dolar değerinde olduğu tahmin edilen yatırım portföyünün Türkiye, Sudan, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve başka yerlerde faaliyet gösteren şirketleri içerdiğini söylüyor.
-
06ankara 1 yıl önce Şikayet Etabd nin geçmişi çeşitli ülkeler de savaşlar çıkartmak insanları çocukları öldürmek kan akıtmak devletlerin istikrarını bozmak savaşları bitirmemek hatda silah vs yardımlar yaparak bir fazla çocuk öldürmek kan akıtmak, silah satmak gibi sinsi tutumlar zalimleri desteklemek dünya insanlığınin bilhassa İslam âleminin kanini akıtmak abd nin hedefi israili dahada azdirmaktir.....Beğen
-
Vatandaş 1 yıl önce Şikayet EtPyd- pkk ya yıllardır oluk oluk silah ve para akıtanlara bakın hele. Bizim mazlumlara yaptığımız yardımdan rahatsız mı olmuşlar?Beğen Toplam 5 beğeni
-
Esven 1 yıl önce Şikayet EtHamasa sadece para değilde,silah yardımıda yapalım.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Resûl 1 yıl önce Şikayet EtABD itrail terör örgütüdür ben bir Kürt olarak şu sözümü dile getiriyorum Kürt gençleri kandırıp her istediğinizi yaptırıyorsunuz Hamas bir terör örgütü değil bir İslam devleti ve tüm İslam devletlerinden daha aslanBeğen Toplam 10 beğeni
-
Musa 1 yıl önce Şikayet EtSizler Suriye'de PYD/PKK teroristlere tırlar dolusu silah para fon sağlarken sorun olmuyor da bizler hamasi yardım edince mı sorun oluyor geçeceksiniz bunları kanlı ellerinizi bu topraklardan çekmediğiniz sürece kan akmaya devam edecek bu kan birgün çok acı bir şekilde kendi topraklarınızda da göreceksiniz abd İsrail İngiltere Almanya fransa terör devletidir.Beğen Toplam 10 beğeni