Kremlin'den Gazze açıklaması

Peskov, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başlamasına ilişkin, "İnsani aranın uzatılmasına yönelik haberleri görmeyi tercih ederdik." dedi.

GİRİŞ 01.12.2023 16:24 GÜNCELLEME 01.12.2023 17:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başlamasına ilişkin, "İnsani aranın uzatılmasına yönelik haberleri görmeyi tercih ederdik." dedi.

Peskov, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durduran "insani ara" uzlaşısının sona ermesinin ardından İsrail'in saldırılarına yeniden başlamasına ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Gazze’de insani felaket yaşandığına dikkati çeken Peskov, "Elbette bu insani aranın uzatılmasına yönelik haberleri görmeyi tercih ederdik. Şu anda Gazze’de yaşanan insani felaketin boyutu ve rehinelerin serbest bırakılması sürecinin tamamlanmamış olması dikkate alındığında, bunun daha uygun olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Peskov, bu süreçte Rusya’nın kendi vatandaşlarının serbest bırakılması için taraflarla temas kurmaya devam edeceğini de söyledi.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Vurucu 4 ay önce Şikayet Et
    tercih ederdin ahlaksız israil süriyeyi bombalıyor sen müsade ediyorsun
    Cevapla
  • ahndndr0701 4 ay önce Şikayet Et
    kimlan bu israil kimse dişini gösteremiyor...dünyanın bu kadar gevşeklerle dolu güçlere sahip olduğunu hiç düşünmezdim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina