BAE’den küresel iklim değişikliği çözümleri için destek

Ülkeler iklim değişikliğini yavaşlatmak için bütçe ayırdılar. İklim değişikliği konferansında konuşan devlet liderleri küresel ısınmanın tehlikeli boyutu hakkında konuştu.

BAE’den küresel iklim değişikliği çözümleri için destek
BAE’den küresel iklim değişikliği çözümleri için destek
GİRİŞ 01.12.2023 17:06 GÜNCELLEME 01.12.2023 17:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İklim krizine karşı ortaya konulan planların güçlendirilmesi ve somut adımlar atılarak hayata geçirilmesine ilişkin müzakerelerin yapılacağı BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28), Birleşik Arap Emirliği’nin ev sahipliğinde dün başladı.

İ30 MİLYON DOLARLIK FON

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, COP28 İklim Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında küresel iklim değişikliği çözümleri için 30 milyar dolarlık bir fon kurulacağını duyurarak, “Bu fon özellikle iklim finansman açığını kapatmak için organize edildi” dedi.

"İNSANLIĞIN KADERİ TEHLİKEDE"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ise birkaç gün önce Antarktika’da olduğunu hatırlatarak, “Kısa bir süre önce Nepal'de eriyen buzulların arasındaydım. Bu iki nokta birbirinden uzak ama aynı krizde birleşiyor. Kutup buzulları ve buzullar gözlerimizin önünde yok oluyor ve dünya genelinde toprak kaymalarından sellere, yükselen denizlere kadar büyük bir yıkıma neden oluyor. Ancak, bu sadece iklimimizi dize getiren hastalığın belirtisi. Bu hastalığı sadece siz dünya liderleri tedavi edebilirsiniz” dedi.

KÜRESEL ISINMA EKONOMİYİ DE ETKİLİYOR

Dünyanın bölünmüş ve eşit olmadığını belirten Guterres, “Küresel erime bütçeleri zorluyor, gıda fiyatlarını şişiriyor, enerji piyasalarını alt üst ediyor ve hayat pahalığını arttırıyor” ifadelerini kullandı.

800

"İNSANLIĞIN KADERİ TEHLİKEDE"

BM Genel Sekreteri Guterres, COP28 İklim Zirvesi'nin insanlığın geleceği için yeni bir umut haline getirilmesi çağrısında bulundu. Guterres, yenilenebilir enerjinin bir hediye olduğunu dile getirerek, “Gezegenimiz, sağlığımız ve ekonomimizin yararına. Havamızı temizliyor, dünyanın artan enerji talebini karşılıyor. Milyonlarca insanı uygun fiyatlı elektriğe kavuşturuyor. Piyasalarımıza güven ve istikrar getiriyor ve paramızı kurtarıyor. Yenilenebilir enerji hiç bu kadar ucuz olmamıştı” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Türk Vatandaşı 4 ay önce Şikayet Et
    İklim değişikliği diye söze başlayıp araya "Küresel Isınma" dalaveresini sokuşturan basın. globalist yahudinin yardakçısı olmayı bırakın artık.
    Cevapla
  • Çözümcü 4 ay önce Şikayet Et
    Dünyadaki tüm siyonistleri yok edin bir tane dahi kalmasın, bak dünya herşeyiyle nasıl düzeliyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Küresel iklim değişikliği yalanları
    Cevapla
  • Derman 4 ay önce Şikayet Et
    İnsanlığın düşmanı, küresel şeytanlar ingiltere,abd, israil küresel ısınmadan beter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"