Putin'den şaşırtan askeri hamle: "NATO'nun saldırganlığına karşı uygun bir yanıt."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusundaki asker sayısını yaklaşık 170 bin kişi daha artırarak toplam askeri personel sayısını 2 milyon 209 binin üzerine çıkardı

Putin'den şaşırtan askeri hamle: "NATO'nun saldırganlığına karşı uygun bir yanıt."
Putin'den şaşırtan askeri hamle: "NATO'nun saldırganlığına karşı uygun bir yanıt."
GİRİŞ 01.12.2023 23:37 GÜNCELLEME 01.12.2023 23:46
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kremlin’in internet sayfasından yayımlanan Putin’in imzaladığı kararnameye göre, 1 milyon 320 bini asker olmak üzere Rusya Silahlı Kuvvetlerinin personel sayısı 2 milyon 209 bin 130 kişi olarak belirlendi.

Karar imzalandığı günden itibaren yürürlüğe girdi.

Daha önce Putin’in 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe giren kararnamesine göre, Rus ordusundaki personel sayısı 1 milyon 150 bin 628’i asker olmak üzere 2 milyon 39 bin 758 kişiden oluşuyordu.

Böylece bir önceki kararnameye göre, asker sayısında 169 bin 372 kişilik artışa gidilirken diğer personel sayısında bir artış yapılmadı.

"SEFERBERLİK KARARI YOK"

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ordudaki asker sayısında yaklaşık 170 bin artış yapıldığı hatırlatılarak vatandaşların zorunlu askerlik hizmetine alınmasını önemli ölçüde artırmaya yönelik bir plan bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Seferberlik için herhangi bir hüküm yoktur." ifadesi kullanıldı.

NATO'NUN SALDIRGAN FAALİYETLERİNE KARŞI TEDBİR

Rus ordusundaki artışın, Ukrayna’da "özel askeri operasyon" yürütülmesi ve NATO’nun devam eden genişlemesiyle bağlantılı olarak Rusya’ya yönelik tehditlerin artmasından kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, "Mevcut koşullar altında silahlı kuvvetlerin sayısında ve muharebe gücünde ilave artış NATO blokunun saldırgan faaliyetlerine karşı uygun bir yanıttır." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA, HABERTÜRK
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 30
  • İsimsiz 7 ay önce Şikayet Et
    Barış masasina oturarak anlaşmak dir ölümler sonuç getirmez yok etmenin sonucu aratirlar geleceği ilerde
    Cevapla
  • İsimsiz 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye kalıcı dostlar üzerinde ticaret sanayi turizm tarım gibi ticaret yaparak guclenmeyi sağlamaktır ABD gibi savaş gemisi caklari verek parçasını yasak getirmek gecikdirmek yasak getirmek orada kullanmiyacaksin bu ülkeye silah atamazsın gibi yaptirimlar olmaz masada çözülür silah ile yapılan saldırıların yine tekrarı başlar masa orurarak anlasmakdir bürokrasi ölümlere son vermekbarış
    Cevapla
  • İsimsiz 7 ay önce Şikayet Et
    Sahalarını korumak güçlenmek 12 bin kilometre denizler okyanuslar arası adalar arası füzeler yaparak güvence altına almaktır hiç bir ülkenin teknik işlerine değil milli gücünü kendisi yaratmakdir hiç bir ülkenin slahi kullanilmayacak kendi ülkesi ne yaparak dost kardeş ulkerenin de savunmasını sağlamak için ortak vs ticari ilişkiler yaparak güçlendirmek dir Türkiye'ye dürüst kaldostlar g
    Cevapla
  • İsimsiz 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'yi ABD NATO korumuyor Türkiye natoya güvenmiyor batı ulkerine hiç guvenci yokdur Türkiye nin savunmasi geç kalmış olabilir ama hızlı başladı teknik mühendisler var çabuk gelişir Avrupa ABD birleşik devletlerine NATO ya bakarak güveni bitmis tır kendi ulusu ülkesi için çalışan mühendisler nükleer atom bombaları renkli buslu renkli boyalı bombardıman yaparak deniz kara hsahalari
    Cevapla
  • Bafrali 7 ay önce Şikayet Et
    Dogru diyor ne bm,ye ne natoya reisin dedigi gibi güvenilir.sözde avrupa hep taraf tutuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
ABD'li ünlü ekonomist Hanke: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum