Japonya Başbakanı Kişida'dan Gazze açıklaması

7 Ekim'den bu yana İsrail destekçisi tutum sergileyen Japonya'dan yeni açıklama geldi. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a Gazze'de gerilimin en kısa sürede yatıştırılmasını ümit ettiğini belirtti.

Japonya Başbakanı Kişida'dan Gazze açıklaması
Japonya Başbakanı Kişida'dan Gazze açıklaması
GİRİŞ 02.12.2023 09:51 GÜNCELLEME 02.12.2023 11:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, "insani ara"nın sona ermesinin ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarına devam ediyor.

JAPONYA'DAN CILIZ SES YÜKSELDİ

Filistin konusunda ABD'nin kullandığı söylemlerden çıkmayan Japonya'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

"GERİLİM YATIŞSIN"

Japonya Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre Kişida, Dubai'deki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında temaslarını sürdürüyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile 30 dakika süren görüşmede Kişida, Gazze Şeridi'nde gerilimin en kısa sürede yatıştırılmasını ümit ettiğini bildirdi.

Japon Başbakan, malzeme ikmallerinin artırılmasının, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi açısından hayati önem taşıdığını kaydetti.

JAPON SİYASETÇİ AKIKO OISHI HÜKÜMETE İSYAN ETMİŞTİ

Japon siyasetçi Akiko Oishi, Japonya Temsilciler Meclisi'nde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kalan Japonya hükümetini ve ABD'yi "İsrail'in yaptığı soykırım değilse, nedir?  diye soran Japon siyasetçi, bu yapılan güç kullanarak statükoyu değiştirmek değilse, nedir? Amerika'nın ikiyüzlülüğü sizin adaletiniz mi? O zaman bir daha asla adaletten bahsetmeyin." sözleriyle eleştirmişti.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Turk 5 ay önce Şikayet Et
    Bu Japonlar da abd uşağı olmuş diyecegim ama zaten öyle idiler bunlarda da haysiyet kalmamış atom bombasından daha çok bomba atıldı filistin e ama ses cılız bir şekilde demek ki siz de abd den korkarak beyan veriyorsunuz yazık
    Cevapla
  • Kudüs sevdalısı 5 ay önce Şikayet Et
    Japon hükümetinin bu genişliği anlamıyorum. Siz hiroşima ve nagazaki yi yaşamış bir toplumdunuz.Neoldu size ki! Atalarınızın kemiklerinşi sızlatır oldunuz
    Cevapla
  • Kemal 5 ay önce Şikayet Et
    Düşmez kalkmaz bir Allah adalet birgün herkeze lazım olur işte ozaman?
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Japonlar da patates çıktı, 2. Dünya savaşından sonra japonların da kimliğini ve şuurunu almış Anglo-Siyonist örgüt
    Cevapla
  • hasanoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    japonlar bu kadar gavur muydu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
Kassam Tugayları paylaştı! İsrail tankları havaya uçuruldu: 12 asker öldü, 12 yaralı