İngiltere Kralı III. Charles’ın taktığı kravat gündem oldu: Sunak'a mesaj mı?

İngiltere Kralı III. Charles’ın Yunanistan bayrağı desenleri taşıyan kravat takması gündem oldu.

 İngiltere Kralı III. Charles’ın taktığı kravat gündem oldu: Sunak'a mesaj mı?
İngiltere Kralı III. Charles’ın taktığı kravat gündem oldu: Sunak'a mesaj mı?
GİRİŞ 02.12.2023 16:29 GÜNCELLEME 02.12.2023 16:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

 İngiltere Kralı III. Charles’ın Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak arasında “Elgin Mermerleri” geriliminin yaşanırken COP28 İklim Zirvesi’nin gerçekleştirildiği Dubai’de Yunanistan bayrağı desenleri taşıyan kravat takması gündem oldu.

YUNANİSTAN İNGİLTERE GERGİNLİĞİ

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, 26 Kasım’da günü Londra'da İngiliz medyasına verdiği röportajda, Atina Akropolü'nün bir parçası olan ve günümüzde bazı parçaları British Museum'da sergilenen Parthenon heykellerinin Atina'ya iade edilmesine ilişkin görüşmelerin yeterince hızlı ilerlemediğini ifade etmişti.

Miçotakis, eserlerin bir kısmının Londra'da, geri kalanının ise Atina'da olmasının "Mona Lisa'yı ikiye bölmek" gibi olacağını, mermerlerin iade edilmesi gerektiğini söylemişti. Miçotakis’in bu açıklamaların ardından İngiltere Başbakanı Rishi Sunak görüşmeyi iptal etmiş ve 27 Kasım Pazartesi günü muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer ile bir araya gelen Miçotakis, Sunak ile görüşmeden 28 Kasım Salı günü ülkesine dönmüştü.

SUNAK'A MESAJ MI?

İngiltere ve Yunanistan arasında gerilime neden olan gelişmelerin ardından Kral III. Charles’ın COP28 İklim Zirvesi’nin gerçekleştirildiği Dubai’de tercih ettiği kravat gündem oldu. İngiliz basını, Kral Charles’ın zirvede taktığı Yunanistan bayrağı rengi ve desenli kravatının Rishi Sunak’a bir mesaj olduğunu yazdı. Charles’ın bu kravatı Sunak’a karşı Yunanistan’ın yanında olduğu mesajını vermek amacıyla tercih ettiği şeklinde yorumlandı.

SARAYDAN YALANLAMA

Buckingham Sarayı kaynakları ise, Kral Charles'ın aynı kravatı, Yunanistan ve İngiltere arasında gerilim yaşanmadan önce Güney Kore heyeti ile gerçekleştirilen görüşme sırasında da taktığını ifade etti. Kaynaklar, kravatın yaşanan Elgin Mermerleri gerilimi ile bir bağlantısı olmadığı kaydedildi.

 

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • London 5 ay önce Şikayet Et
    Adam zaten rum tohumu babasi rum asillidir normaldir. Adanin sahibidir baskakan bir kukladir ulkenin sahibi tahtin basinda kim varsa o dur.
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Aman Allahım! İngiltere'ye özenip Türkiye'de padişahlık isteyen var. Kimin padişah olmasını istiyorlar? Padişahlık babadan oğula geçiyor da... Türkiye'de seçimle iş başına gelen başkanlık sistemi var. Bu kimi rahatsız eder ki?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Birde kendimize bakalım. İngiltere kral ve kraliçesi ile fotoğraf çektirmede, at arabalarına binmek için yarışanlar!? Kraliyet ailesinin çocuklarını torunlarını kendi akrabalarından daha yakın takip edenler.. "Halifelik Meclisin ukdesinde mi acaba?" dendiğinde şeytan görmüş gibi itiraz ederler Türkiye'de "diktatörr varr..!!" diye yırtınırlarr !!??
    Cevapla
  • Londra'nın prensi 5 ay önce Şikayet Et
    Küresel çetenin kukla kralı ne verirlerse onu takmak zorunda.!!!
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Madem ki kendi eski kültürünü hatırlamak için formalite olarak İngiltere de hala Krallık Kraliyet ailesi var oluyor.Neden aynısı Türkiyede de olmasın bizde de formalite olarak Saray Paradisah ailesi olsun.onlarda olunca Demokrasi bizde olunca AntiDemokrasi Diktatörlük mü oluyor İngiltere o yüzden ayakta duruyor eski kültürünü devam ettirerek.Türkiye kendi kimliğiyle görünmelii
    Cevapla
  • Alperen 5 ay önce Şikayet Et
    Ne gerek var? Sırf belirli bir zümreden geliyorlar diye neden devletin sırtına birilerini kambur edelim? Avrupa'nın her yaptığını yapmak zorunda mıyız? Sözüm ona milliyetçilik yapıyorsun ama aslında Batı özentiliği oluyor bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası