Peru’da madene silahlı baskın: 9 ölü, 15 yaralı

Peru’da Pataz eyaletindeki bir madene düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Peru’da madene silahlı baskın: 9 ölü, 15 yaralı
Peru’da madene silahlı baskın: 9 ölü, 15 yaralı
GİRİŞ 03.12.2023 20:42 GÜNCELLEME 03.12.2023 20:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Peru’nun Pataz eyaletinde yer alan Poderosa şirketine ait bir madene silahlı saldırı düzenlendi. Peru İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, silahlı saldırganların patlayıcılar ile madene baskın düzenlediği ve 4 kişiyi rehin aldığı belirtilerek, baskında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Güvenlik güçlerinin madendeki durumu kontrol altına aldığı ifade edilen açıklamada, 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, saldırganların patlayıcı kullanarak madene girdikleri ve "şirketin iç güvenlik personeliyle çatıştıkları” aktarıldı.

Ponderosa tarafından yapılan açıklamada ise, baskında yaralanan 10 madencinin durumunun ağır olduğu belirtilerek, "Bu trajik olaylar tek başına meydana gelmiyor. Bunlar bölgedeki güvenlik koşullarının kötüleşmesinin bir sonucudur" ifadeleri kullanıldı.

Organize suçların "yasadışı madencilik alanında giderek büyüdüğünü" belirten şirket, madenlerine düzenlenen daha önceki saldırılarda 7 madencinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Yasadışı madencilerin cezai sorumluluktan kurtulmasını sağlayan REINFO yasasına değinen şirket, suç örgütlerinin REINFO tarafından sağlanan koruma örtüsü altında mutlak cezasızlıkla faaliyet gösterdiğini iddia etti.

Peru Ulusal Madencilik, Petrol ve Enerji Derneği saldırıyı kınayarak, hükümeti yasadışı madencilerin kurtarılmış bölgeler kurmak ve yerel nüfusu şiddet yoluyla boyun eğdirmek istediği bölgede düzeni yeniden tesis etmek için önlem almaya çağırdı.

Peru, dünyanın en büyük ikinci bakır ve önemli bir gümüş ve altın üreticisi konumunda bulunuyor. Enerji ile Maden Bakanlığı’na göre, Peru altın ihracatının yaklaşık üçte ikisini Hindistan, İsviçre ve Kanada’ya gerçekleştiriyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bütün peru yu, imana davet ediyorum, ALLAHA teslim olun, tevbe edin, iman edin... kurtuluş İSLAMDA
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi