Eski Bakan'dan nükleer silah açıklaması: "Putin nükleer şantajla çalışıyor"

Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Avrupa Birliği'nin (AB) kendi nükleer caydırıcılığına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Eski Bakan'dan nükleer silah açıklaması: "Putin nükleer şantajla çalışıyor"
Eski Bakan'dan nükleer silah açıklaması: "Putin nükleer şantajla çalışıyor"
GİRİŞ 03.12.2023 23:36 GÜNCELLEME 04.12.2023 01:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Alman basınına konuştu.

Joschka Fischer, Alman Zeit gazetesine yaptığı açıklamada, "Almanya nükleer silahlara sahip olmalı mı? Hayır. Avrupa mı? Evet. AB'nin kendi nükleer caydırıcılığına ihtiyacı var" dedi.

"PUTİN NÜKLEER ŞANTAJLA ÇALIŞIYOR"

Fischer, dünyanın değiştiğine dikkati çekerek, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de nükleer şantajla çalışıyor. ABD ve Avrupa'nın birlik içinde kalacağını umuyorum ama Donald Trump yeniden seçilirse ne olacak?" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA'NIN ACİLEN ETKİLİ BİR HAVA SAVUNMASINA İHTİYACI VAR"

Önceliğin konvansiyonel alanda caydırıcılık kabiliyeti olduğunu vurgulayan Fischer, şöyle devam etti: "Ukrayna'nın bize öğrettiği ders de budur. Ukrayna'nın acilen etkili hava savunmasına ihtiyacı var. Avrupa olarak bizim de acilen etkili hava savunmasına ihtiyacımız var. Bunu birlikte yapmak zorundayız. Aynı zamanda siber saldırganlığa karşı caydırıcı ve savunmacı bir kabiliyete de sahip olmalıyız."

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın Putin siz avrupa lilarin anasını aglatsin inşallah
    Cevapla
  • İNSANLIK KAZANACAK* 4 ay önce Şikayet Et
    Abd afganistanı işgal etmesindeki en büyük sebebi aslında çinlileri kontrol altına tutmak icindi lakin hüsrana ulaştılar
    Cevapla
  • İNSANLIK KAZANACAK* 4 ay önce Şikayet Et
    Rusya elindeki süper silahlarla sovyet kominist rejimi yıkan ve tüm dünyayı arkasına alan siyonistlerle kahramanca savaşıyor. korkak siyonist israil ise yine tıpkı rusya gibi güclü silahlarla bir avuç yiğit ve imanlı islam ümmetiyle savaşmaktan aciz sadece sivilleri öldürmekteler! demekki günümüz Abd uşağı islam ülkeleri osmanlıyı daha çok arayacaklar ecdad osmanlı olsaydı bu zulm olmazdı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi soykırım karşısında susan rektörlerimiz nerede?
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum