Bölgede tansiyon yükseldi, İsrail ordusu ülkeden özür diledi!

İsrail güçleri Lübnan sınırında yer alan Hizbullah hedeflerini vurdu. Saldırıda bir Lübnan askeri de hayatını kaybetti. Bunun üzerine bir açıklama yapan İsrail ordusu özür diledi.

GİRİŞ 06.12.2023 08:46 GÜNCELLEME 07.12.2023 05:56
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Times of Israel bu gelişmeyi "İsrail ordusu, Lübnanlı askerin saldırıda öldürülmesinin ardından nadir görülen bir özür yayınladı" başlığı ile okurlarına duyurdu.

"OLAY SORUŞTURULACAK"

Açıklamada hedefin Lübnan ordusu değil, Hizbullah güçleri olduğunun altı çizildi ve "IDF olaydan dolayı üzgün ve olay soruşturulacak" denildi.



IDF'ye göre İsrail güçleri, sınır boyunca Hizbullah fırlatma ve gözlem noktasında 'somut bir tehdidi' etkisiz hale getirmeye çalışıyordu.

Lübnan ordusu ise yaptığı açıklamada, "Adaysseh bölgesindeki bir askeri mevzi düşmen İsrail tarafından bombalandı, bir asker şehit oldu, üç asker de yaralandı" ifadelerine yer verdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • trajikomik 4 ay önce Şikayet Et
    lübnan ordusu ??????? hani nerde kedidir o kedi!!!!!
    Cevapla
  • hadi la 4 ay önce Şikayet Et
    işte tam fırsat doğmuş sende oradan sıkıştıracan bak o zaman tapası sıkacak mı sıkmayacak göreceğiz
    Cevapla
  • Hamza 4 ay önce Şikayet Et
    Çok garip. Bunlar savaşmıyormuydu.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 4 ay önce Şikayet Et
    Bu gevur itrail bu topraklardan söküp Atılmalıdır
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 4 ay önce Şikayet Et
    Israilogullari şeytanın ete kemiğe bürünmüş hali dir.yahudinin omurgası olmayıp girdiği kaba göre şekil alır.kangran olmuş uzuva pansuman yapılmaz kesilir atılır.kimse akıl hastası paronayak eli kanlı katil bir komşu istemez terörist israil yok olmadıkça filistinde çocuklar,bebekler,masumlar güvende olmaz.siyasette,isdunyasinda türklük istismarı yapıp islama saldıran kripto yahudi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti